Dhammikarama Burmese Temple – Penang, Malaysia

Dhammikarama Burmese Temple er det eneste burmesiske buddhistiske tempel udenfor Myanmar. Det er beliggende på øen Penang. Et par store smukke marmor elefanter flankerer flot de forreste porte og byder dig dermed velkommen. Et smukt og imponerende tempel.

Dhammikarama Burmese Temple - Penang, Malaysia

Dhammikarama Burmese Temple - Penang, Malaysia

Dhammikarama Burmese Temple - Penang, Malaysia

Indenfor i Dhammikarama Burmese Temple

Templet blev bygget i 1803 og er utrolig smuk arkitektur, som du kun kan blive imponeret over. Tænkt at man kunne lave så smuk en bygning for så mange år siden og vi i dag, stadig kan imponeredes over det. Det er da ret vildt.

Frivillige har bidraget med mange statuer af Buddha. Dermed vil du opleve at hans fredfyldte ansigt, er afbildet på næsten hvert hjørne i forskellige meditationsstillinger. Der er indenfor i templet en række paneler med de smukkeste vægmalerier. Vægmalerier som skildrer Prins Siddaharta, der opnåede Nirvana og blev Buddha. En meget spændende fortælling som smukt er blevet illustreret i dette tempel.

Dhammikarama Burmese Temple - Penang, Malaysia

Fredfyld og smukt

Det er altid en fornøjelse at besøge buddhistiske templer, som vi sætter meget pris på. Vi prøver derfor altid på at opsøge dem. De er som meget regel smukke, med en masse glimmer og guld. Når du træder indenfor i buddhistiske templer bliver du automatisk omgivet af freden, stilheden og roen.

Dette meget til forskel for den oplevelse du specielt kan få i de dramatiske katolske kirker. Kirker hvor der på diverse billedere tit ses skitseringer af døden, ødelæggelser, helvede, straf og alverdens lidelser. I de buddhistiske templer og specielt i Dhammikarama Burmese Temple, oplever du kun at se smukke ting, troende der beder og der er fredfyldt. Her er der ikke alle fordømmelserne, hvilet jo er utroligt befriende og meget smukt. En ting som er kendetegnede ved den buddhistiske tro.

Dhammikarama Burmese Temple - Penang, Malaysia

Tip: Lige over på den anden side af vejen ligger endnu et smukt tempel, Wat Chayamangkalaram Temple med den liggende Buddha. .

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.