Doha – Qatar

Doha er Qatars hovedstad og satser i nærmeste fremtid på, at blive Arabiens nye knudepunkt. Den stenrige by byder på mange oplevelse, som shopping i enorme shoppingcentre eller i den eksotiske bazar, anderledes og imponerende arkitektur og fascinerende islamisk verdenskunst.

 

Doha ligger smukt

Byen Doha ligger smukt på den Arabiske halvø, omkranset af havnepromenaden Corniche der giver en rigtig smuk udsigt udover den Persiske Golf.

Langs med promenaden tårner alle skyskraberne sig op, og danner en smuk kontrast til havet og virker nærmest, som en mur indtil byens midte. Et vildt smukt og anderledes syn med bygninger, som har arkitektoniske former som vi ikke har set andre steder i verden.

 

 

Fakta om Doha

Doha er udover hovedstad også Qatars største by med et indbyggertal på ca. 1 million, hvilket samtidig er 60% af Qatars samlet befolkning. Omkring år 1900 havde Doha kun et indbyggertal på 12.000 og ernærede sig ved fiskeri samt perlefangst. I tiden efter anden verdenskrig har olie og naturgas givet Doha en eksploderet vækst.

Doha er i dag en af verdens hurtigst voksende byer. Doha har dog ikke glemt, at den tidligere var en perlefisker by og har opført et vartegn, som er en kæmpe muslingeskal med en perle indeni.

 

Mangel på offentligt transport

Fremme i Doha var en af de første ting vi undrede os over, mangel på offentligt transport. Jo, vi så et par enkelte busser, men i modsætning til andre hovedstæder ikke noget der overhoved fyldte i bybilledet.

Måden at transportere sig rundt på var enten i taxa, personbiler eller en lejet bil med chauffør. Vi benyttede i starten taxa, men de ville allesammen have os med på en ekstra tur. Så vi begyndte at køre vores ture med en bil inkluderet chauffør, som vi kunne lejes fra vores hotel.

Den umenneskelige varme

Vi kunne selvfølgelig også have gået som vi allerhelst ville, men temperaturen sneg sig hurtigt op på mellem 40 – 45 grader, uden mulighed for skygge og solen var virkelig ubarmhjertig, tangerende til “dødelig”. Så vi valgte at spare os for et hedeslag og benyttede biler.

Det eneste positive ved varmen var, at det var en tør ørken varme som gjorde det bare lidt tålelig, imod sætning til den fugtige varme som man oplever i Asien generelt. Den tørre varme bevirkede desværre også, at der næsten konstant lå en varmedis over byen. Desværre medfører det, at udsynet som regel var uklart.

 

De manglende mennesker

En anden ting som undrede os i Doha, var mangel på mennesker i gadebilledet. Som regel når man er i en storby vrimler det med mennesker, men ikke i Doha. Godt nok var det ramadan og dermed forgik de fleste ting i denne periode efter mørkets frembrud. Det var dog meget underligt, at se så få mennesker i en by på over 1 mio. indbyggere.

Vi erfarede senere, at de lokale opholdt sig inden døre i bygningerne med aircon. Ellers er de lokale i deres biler, hvor airconen må været på overarbejde. Vi erfarede også senere, at de lokale først kom frem efter mørkets frembrud, når temperaturen var mere menneskelig.

Underlig oplevelse at bevæge sig rundt i en by. En by der virkede som om menneskerne havde forladt den og bygningerne kun var kulisser.

 

Påklædningen i Doha

Vi har tidligere i Mellemøsten, især i Dubai set de hvide og sorte kjoler. Vi plejer nu ikke, at rejse rundt i shorts, bar mave eller lårkort, men i Doha skulle vi lige tænke os om en ekstra gang. Alle kvinderne var fuldkommen sortklædte. Det eneste vi kunne se var deres øjne, som vi selvfølgelig ikke fik øjenkontakt med os. Mændene var næsten alle klædt i deres hvide klæder, med tørklæder på hoved.

Heldigvis er der ikke tørklæde krav for kvinder, men vi måtte lige finde de lange gevandter frem fra kufferten. Så på med langærmet bluser, der ikke var for nedringet og de lange nederdele eller lange bukser. Det fungerede ok og vi var slet ikke i tvivl. Vi skulle selvfølgelig respekter det land vi var i og dermed tilpasse vores påklædning.

 

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.