Dunedin den gamle skotske by – New Zealand

Dunedin den gamle skotske by, var målet for dagen køretur. Vi var i løbet af dagen nået over på østkysten af Sydøen, hvor der ikke er så frodigt. Der er mere bakket og herovre er vegetationen mest løvfældende træer samt nåletræer. Vi så nu får overalt, på de græsklædte bakketoppe der lignede lidt Hobbit landskaber. Fårene står som store hvide uld-blomster spredt ud over landskabet.

Dunedin - New Zealand

Fakta om Dunedin den gamle skotske by

Dunedin er den næststørste by på Sydøen med ca. 112.000 indbyggere. En by som ligger meget smukt ned til havet. Havnen og de mange bakker, er resterne af en udslukt vulkan. Dunedin er New Zealands ældste by, grundlagt af skotske bosætter i 1848. En befolkning som bosatte sig i området, da der blev opdaget guld.

I byen er der rigtig mange gamle smukke bygninger i det meget kuperede terræn. Bl.a. Den gamle katedral St. Paul, som ligger side om side med rådhuset eller den gamle smukke teaterbygning. De mange gamle bygninger, fik os mere til at tænke på England – og eller Skotland end New Zealand. For her i Dunedin, er bygningerne en historisk opvisning fra tidligere tider.

Dunedin - New Zealand

Dunedin - New Zealand

Dunedin

Dunedin

Dunedin

Derfor valgte skotterne Dunedin

Dunedins gader er meget stejle, og historien går på, at de skotske nybyggere ville finde en havn, der mindede om deres hjemby Edinburgh. Da de til sidst fandt området omkring Dunedin, lagde de stort set et kort over Edinburgh ud over området. Herefter begynde de at bygge en by, som den dag i dag, stadig har mange velbevaret gamle bygninger.

De havde dog ikke helt taget højde for, det meget kuperede terræn i deres søgen efter det hjemlige. Det resulterede blandt andet i, at Dunedin den dag i dag er hjemsted for verdens stejleste gade: Baldwin Street.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.