Estate Whin Museum den tidligere slaveplantage – St. Croix, Amerikanske Jomfruøer

Estate Whin Museum den tidligere slaveplantage på St. Croix, tilhørte engang Christopher MacEvory. I dag er stedet udlagt til frilandsmuseum. Her kan du som besøgende opleve, hvordan plantagedriften foregik i den danske fortid.

Estate Whim Museum – St. Croix, Amerikanske Jomfruøer

Estate Whim Museum den tidligere slaveplantage

Tilbage i tiden var Estate Whim Museum den tidligere slaveplantagen, utrolig rig og gjorde dermed sin ejer MacEvory stinkende rig. Ved siden af plantagen på St. Croix, ejede MacEvory desuden et sukkerraffinaderi i København.

Hovedbygningen på Estate Whim Museum blev opført i 1794 i fransk stil med runde gavlpartier og en voldgrav. Huset er ovalt og indenfor skulle det være overdådigt med bl.a. masser af mahogni møbler. Desværre var selve museet lukket da vi besøgte stedet, så vi kunne ikke komme indenfor. Oplevelsen af kun at gå rundt udenfor var bestemt både bevægende og underlig fascinerende på sammen tid.

Estate Whim Museum – St. Croix, Amerikanske Jomfruøer

Estate Whim Museum – St. Croix, Amerikanske Jomfruøer

Udenfor på Estate Whim Museum, den tidligere slaveplantage

Estate Whim Museum er blevet renoveret udenfor. Herude kan du opleve den gamle sukkermølle, der er masser af smukke store træer, så det på en underlig måde virker det som en park. Lidt bizart, da stedet er der hvor plantageejeren udnyttede sine slaver til at udføre arbejde, som danskerne herefter blev rige på.

Det var en meget underlig oplevelse at gå rundt på stedet. Se hvor slaverne havde boet samtidig med at ejeren boede i en overdådig bolig. At tænke over, hvilket uhyrligheder der blev begået for, at de få kunne skovle penge ind, gjorde os flove over at være danskere. Vi er totalt uforstående overfor, at dette overhoved kan være en del af den danske historie.

Estate Whim Museum – St. Croix, Amerikanske Jomfruøer

Estate Whim Museum – St. Croix, Amerikanske Jomfruøer

Spændende men skræmmende

Men det var stadig et spændende, men kort besøg på Estate Whim Museum. På en underlig måde, var det faktisk dejligt at få sat lidt virkelighed på alle de fortællinger som vi har hørt, set eller læst om igennem årene og virkelig se en slavefabrik. En af de få velholdte seværdigheder på St. Croix som har en skræmmende historie.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.