Eureka den højeste skyskraber – Melbourne, Australien

Eureka den højeste skyskraber i Melbourne og den skulle vi selvfølgelig op i. Vi ville da ikke gå glip af den chance, nu når det var muligt at komme op i bygningen. En skyskraber med en højde på 297,3 meter, som har et observationsdæk lige under toppen, som kaldes “Eureka Skydeck”.

Melbourne

Melbourne

Fakta om Eureka

Eureka den højeste skyskraber i Melbourne, var i 2013 den 14. højeste beboelsesejendom i verden. I øjeblikket er det den 98. højeste bygning i verden så stadig lidt af en præstation. Tårnet er placeret i Southbank distriktet i Melbourne.

Eureka byggeriet begyndte i august 2002 og Eureka blev officielt åbnet den 11. oktober 2006. Projektet blev designet af Melbourne arkitektfirma Fender Katsalidis Architects og blev bygget af Grocon (Grollo Australien).

Eureka-tårnet er opkaldt efter Eureka palisadefort, et oprør i den victorianske guldfeber i 1854. Dette er meget velovervejet blevet indarbejdet i bygningens design. Bygningen har en guldkrone som er af ægte guld, endda 24 karats guld og den skal repræsentere guldfeberen. Der er desuden også en rød stribe. Den skal symboliserer blodet fra oprøret.

Bygningen er vildt smuk, syntes vi. Her på denne solskinsdag med sin strålede stål, guld og den røde stribe. Vi nød synet af bygningen og os som elsker høje bygninger, glædede os til at komme op i den.

Eureka Skydeck - Melbourne, Australien

Vores oplevelse i Eureka, den højeste skyskraber

Efter vi havde købt vores billet, tog vi meget forventningsfulde elevatoren op til Eureka Skydeck som ligger på 88. etage. Heroppe fra fik vi i det dejlige klare solskinsvejr, en helt fantastisk udsigt over Melbourne. At se byen oppe i højden, i en 360 grader vinkel var en vild oplevelse og et syn vi aldrig bliver trætte af.

Selve området hvor bygningen ligger er nede ved floden. Her er der masser af hyggelige restauranter og cafeer som har udsigt til floden og det er bestemt et meget charmede sted.

Eureka Skydeck - Melbourne, Australien

Eureka Skydeck - Melbourne, Australien

Eureka Skydeck - Melbourne, Australien

Eureka Skydeck - Melbourne, Australien

Eureka den højeste skyskraber –  hvad mener vi

Eureka den højeste skyskraber i Melbourne men den er desuden også en af de smukkeste, vi har set i verden. Smuk arkitektur og en rigtig god oplevelse, af se Melbourne fra oven på en smuk solskins dag. For os der elsker høje bygninger var dette en skøn oplevelse.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.