Favorit rejsemål USA

Favorit rejsemål USA, det er der ingen tvivl om. Et land som jeg har besøgt rigtig mange gange. Underligt at efter hvert besøg, får jeg ikke følelsen af at have fået nok. Jeg får mere følelse af at jeg føler mig snydt, når jeg tager hjem og vil bare have mere af dette fantastiske land som jeg holder meget af.

Det Hvide Hus - Wasington D.C., USADet hvide hus i Wasington D.C.

USABison i Yellowstone National Park

7 Seas Whale Watch – Gloucester, Massachusetts, USA

Pukkelhval set på hvalsafari fra Gloucester

Amerikanerne er venlig og imødekommende

Det er utrolig nemt at være gæst i USA og helt klart, mit favorit rejsemål USA skuffer aldrig. Amerikanerne er nysgerrige, hjælpsomme og meget imødekommende. Det allerbedste er næsten deres meget usnobbede væremåde. Dette gør sig bl.a. gældende i deres påklædning og generelle udseende. Der bliver ikke kigget skævt til folk, fordi de ikke lige passer ind i en norm, hvilket jeg synes er dejligt befriende.

Amerikaneren har en evne til altid at ville forstå dig, er meget nysgerrige på din accent og fortæller dig gerne hele deres livshistorie på et splitsekund, hvilket er meget spændende og dermed giver mig et indblik i livet som der leves.

Et eksempel: Jeg ville tage et billede af en cable car i San Francisco. Den holdt stille midt i et kryds og nej, jeg var ikke lige hurtig nok så føreren råbte til mig: Du må gerne skynde dig, for jeg holder faktisk midt i et kryds. Det er amerikansk når det er bedst.

Cable Cars - San Francisco, USACabel car i San Francisco

Servicen i USA

Servicen er en af de ting man først ligger mærke til. I USA er der generelt altid rigtig god service. Som dansker nyder jeg, f.eks. at gå ind i en tøjforretning, imens jeg så går rundt og finder tøj, kommer der undervejs en ansat der af flere omgange, tager mit tøj med over til omklædningsrummet. Imens jeg så prøver tøjet, hjælper de også med at finde en evt. anden størrelse.

Jeg oplever også næsten altid, at tjeneren kommer hen efter serveringen og spørger til om maden er ok og om der er andet de evt. ville kunne hjælpe med. Hele servicekulturen er en fornøjelse, selvom man som dansker lige skal vende sig til det. Dette ligesom man skal vænne sig til kulturen omkring drikkepenge, som selvfølgelig er en af drivkræfterne for den gode service.

Men stoltheden er der, stoltheden som vi som danskere sjældent har. Stoltheden for sit land, familien eller jobbet og dette uanset hvilket position de ansatte bestrider, så er der en generel stolthed. Dejligt tankevækkende og en af de mange grunde til at mit favorit rejsemål USA er i toppen rejsedestinationer.

Las Vegas, shoppingFra et shoppingcenter i Las Vegas

Alting er bare større i USA

En ting der er slående i USA er, at “alting er bare er større i USA”. Bilerne er enorme og motorvejene er tit 8-10 spors, men når bilen skal parkeres forgår dette på dejlige store parkeringspladser, hvor døren uden problemer kan åbnes uden at hakke den ind i nabobilen.

Portioner af mad, er også enorme så man skal huske at bestille deleretter eller en halv portion. Amerikanerne bruger i stedet “doggy bag” hvor de kan tage deres resterne med hjem. På nær i storbyerne er hotelværelserne store med masser af plads, ikke noget med små gnidrede værelser.

En tur i Walmart, der er USA’s Bilka, er også med i oplevelsen af “alting er bare større i USA”. Man kan med indkøbsvogne, der får Bilkas til at ligne ladet på en tre-hjulet cykel, gå en tur i supermarkedet og opleve at juiceflasker indeholdte en gallon (3,7 liter) og med valgmuligheder mellem ca. 20 forskellige mærker juice. Kød i supermarkederne i ganske almindelige pakker, ville kunne have mættet en hel landsby.

Alting er bare større i USA!

Hash House a go go - Las Vegas, USAMorgenmad med enorm Pecan pandekage fra Hash House a go go

Middag på Dambar Steakhouse - Kingman, USACola sammen med den lige pludselige “lille” Heinz Ketchup

Hver stat har sin personlighed

Landet er jo på størrelse med Europa og hver stat har sin egen ”personlighed”. Der er også forskellige love, regler og skatter i de forskellige stater. Det er lidt ligesom at rejse i Europa, hvor hvert land er forskelligt hvilket gør det super spændende at rejse rundt i USA. Men i USA taler de bare samme sprog alle sammen, hvilket nedbryder barrierer.

HawaiiSurfer parkering på Honolulu Hawaii

Road Trip i USA

En af de bedste måder at se dette land på er på road trip. Et land som USA er bygget til biler og mange steder kan man næsten undgå at stige ud af den. USA har f.eks. drive thru til alt, fra fastfood, Starbucks, banker med hæveautomater, til apoteker og mere almindelige indkøb. Bilerne er behagelig store, vejnettet fantastisk og benzinen billig. At køre og opleve disse enorme vidder som dette land besidder, er den ultimative frihedsfølelse for mig.

Road Trip 2014, USADeath Vally National Park

Road trip, USA #1En af de lækre lejebiler

USA som rejselandDrive tru pengeautomat

Naturen

Det er det nu naturen som altid slår benene helt væk under mig. Der er alt i dette smukke land som med dets enorme størrelse jo har mange forskellige slags klima og vegetation.

De to verdenshave Stillehavet og Atlanterhavet som har deres kystlinje til USA, alle nationalparkerne, bjergene, skovene, ørken og langt derude ligger øgruppen Hawaii. At kunne bo i et indianerreservat som f.eks. Monument Valley Navajo Tribal Park, som også er en nationalpark er vildt og en meget smuk oplevelse.

BodieBodie National Park

Antelope CanyonAntelope Canyon – Navajo National Park

Yosemite National ParkYosemite National Park

The View Hotel Monument Valley

The View Hotel – Monument Valley

Las Vegas

Der er masser af smukke storbyer i USA, men en by vender jeg altid tilbage til og det er Las Vegas. En vild by, hvor jeg efter at have besøgt den 8 gange stadig finder nye oplevelser.

Byen har bare alt. Der er masser af museer, forlystelser og nogle af de bedste spisesteder i USA. Der er barer, shoppings muligheder, en gammel bydel og nogle af verdens bedste shows. Selvfølgelig imponerende The Strip men der er også masser af smuk natur lige i ”baghaven” af byen. Så denne by kan virkelig tilbyde noget for enhver smag.

Las VegasLas Vegas skiltet

Favorit rejsemål USA

Så der er ingen tvivl, mit favorit rejsemål USA er fantastisk. Det er menneskerne, kulturen og naturen. Et land der har virkelig meget at byde på og som jeg altid vender tilbage til.

Hana Highway en af verdens smukkeste køreture – Maui, Hawaii“Three Bears Falls” Maui – Hawaii

Så der er ingen tvivl, mit favorit rejsemål USA. Det er menneskerne, kulturene og naturen. Et land der har virkelig meget at byde på og som jeg altid vender tilbage til.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.