Finanskvarteret – San Francisco, USA

Finanskvarteret i San Francisco skal der du bruge tid på når du besøger San Francisco. Et område der summer af liv og hvor der er masser af mennesker om dagen. Om aften til gengæld er det en helt anden snak. Så er der helt mennesketomt og kan virke lidt dødt. 

San Francisco

Finanskvarteret

Finanskvarterne i storbyerne er som regel et meget poleret uden at have den rigtig autentiske stemning. Det er også tilfældet i San Francisco. Den autentiske stemning som vi holder rigtig meget af, når vi bevæger os rundt i en storbyen, udebliver.

Men ofte har finansvarterene i storbyerne imponerende bygninger, skyskrabere og meget ambitiøst byggeri. Noget som vi rigtig godt kan lide at studere. Os som har en passion for TV-Tårne og høje bygninger.

Transamerica Building

Vi var dog også taget til finanskvarteret i San Francisco primært ad en grund. Det var for at se det meget imponerende bygningsværk Transamerica Building. En bygning som er den højeste skyskraber i San Francisco. Dens specielle pyramideform, gør den til en af de mest ikoniske bygninger sammen med Golden Gate Bridge.

Bygningen er hele 260 meter høj med 48 etager og blev bygget i årene 1969-72 og var dengang den 8. højeste bygning i verden. Bygningens facade er dækket af knust kvarts, der giver bygningen sin lyse farve. En skyskraber med hele 3.678 vinduer og 18 elevatorer hvor kun 2 af dem når toppen.

Desværre er der ikke offentlig adgang, da bygningen kun bruges til kontorer. Dog er der en gavebod som man kan besøges som også fortæller om bygningens historie. Vi ville ellers have elsket en tur op i denne meget anderledes bygning. Øv! Men vi nød den smukke arkitektur, højden på bygningen og den anderledes pyramide form som denne bygning har.

San Francisco

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.