Forenede Arabiske Emirater (UAE)

Forenede Arabiske Emirater forkortes oftest til UAE eller omtales bare som Emiraterne. Det er et rigt ørkenland. Det ligger i den sydøstlige del af den Arabiske halvø og er en del af Mellemøsten. Landet består af syv Emirater med Abu Dhabi som hovedstaden, mens Dubai er den største og mest kendte by.

Forenede Arabiske Emirater

Fakta om Forenede Arabiske Emirater

De syv Emirater er sheikdømmer samlet i en føderal stat. Landet øverste råd er 7 emirer der hver vælger en præsident og vicepræsident. Præsidenten vælger, hvem der skal sidde i regeringen. Der er ikke folkevalg i dette land. For kun 200 år siden var UAE ikke andet en ørken og landet var fattigt. Oliefundet gjorde at landet på kort tid gik fra ingenting til, at være et af de rigeste muslimske lande.

Forenede Arabiske Emirater

Vores ankomst til UAE

Allerede ved ankomsten til lufthavnen i Dubai blev vi mødt af storslåethed. Lufthavnen er smukt indrettet med stål, glas og har en lethed som er tiltalende.  Da vi ankom til emigrationen var vi ikke i tvivl om, at vi var kommet til Mellemøsten.

Her blev vi mødt af enten mænd i deres hvide klæder og farverige tørklæder om hoved. Ellers var det kvinder der var fuldkommen sortklædte og bar tørklæde. Vi kunne også i lufthavnen opleve, at der ved næsten alle toiletindgangene var et bede rum.

Denne tur var vores anden til UAE, første gang var i 2009, hvor vi kun besøgte Dubai. Dette møde var spændende og tiltrækkende. Vi ville gerne opleve meget mere, både mere af Dubai men også af resten af landet. Vi besluttede derfor i 2012, at ville udforske mere af landet med et Road Trip. 

Forenede Arabiske Emirater

140323 Forenede Arabiske Emirater (3)

Billeje

Vi hentede vores bil i Dubai lufthavn, som de fleste andre biler i dette meget varme land, var en 4×4 SUV i farven hvid.

Der var dog en ting som undrede os. Vi kunne ikke forsikre bilen for en evt. punktering. Hvis vi punkterede på turen måtte vi selv løse problemet. Vi blev dog glade for at se de store dæk og krydsede fingere for at vi ikke kom i problemer.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.