Forlæng glæden efter rejsen

Forlæng glæden efter rejsen. En rejse hvor du har været ude et sted i verden og mærket pulsen. Du har oplevet nye kulturer og mødt masser af spændende nye mennesker. Glemmer du det bare? Ser du frem til et nyt eventyr eller bruger du tid hjemme, på at reflektere?

Efter rejsen

Efter rejsen

Vi reflektere

Når vi er kommet hjem efter en rejse, bruger vi altid tiden til, at reflektere over den. Hvad kunne vi godt lide, hvad var mindre godt og hvad kunne være bedre.  Er der steder vi eventuelt gerne ville gense og dermed ville kunne anbefale til andre. Vi ved ikke, om du gør det samme men det er en del af vores oplevelse. Tankerne er mange og glæden ved, at have oplevet en ny rejse, et nyt eventyr derude i verden er for os en stor gave. Vi er taknemlige over, at kunne tage den med os hjem. Derfor forlæng glæden efter rejsen og reflekterer over den.

De tidligere rejser

I de første år vi rejste, tilbage for 10-15 år siden, var vi meget fokuseret når vi var derude i verden og gik næsten altid rundt med en guidebog i hånden. Bøgen som remsede 10 ting op, som du skulle se og ikke kunne leve uden…! I dag er vi blevet så meget klogere.

Nogle ville måske mene, at vi dengang nærmeste dengang var determineret og ensrettet. Alle stederne på listen eller så mange som muligt, skulle ses på den korte tid der var til vores rådighed.

Vi kunne nærmest virke som en asiat, der farede rundt med et vildt udtryk i øjnene sammen med vores lille kamera. Vi tog de ”rigtige” billeder af de 10 turistattraktioner som bogen anbefalede.

Selvfølgelig er vi rigtig glade, for alle de billeder vi tog dengang. De medvirker da til, at vi i dag kan huske vores oplevelser. Det set i bagklogskabens klare lys, gav også rejseoplevelser uden fordybelse, masser af kvantitet, men uden kvalitet. Vi gav ikke os selv muligheden for, at observere alle de små ting der forgik rundt om os. Noget som vi i dag er blevet så meget klogere på.

Efter rejsen

Efter rejsen

Tid til fordybelse

I dag har vi affundet os med tanken om, at alt ikke skal ses eller bør ses.

I dag lever vi højt på vores motto: Der skal altid skal være noget at komme tilbage til.

Vi udvælger, enkelte steder vi gerne vil se, som vi så fordyber os i, udforsker og finder stor glæde ved. Vi tillader os selv “bare” at være tilstede, fornemme stemninger og alle de små ting som giver os værdi. I dag er det kvalitet og ikke kvantitet og uden en guidebog.

Efter rejsen

Vores passion og interesse

Vi vælger også at følge vores passion for TV-Tårne og høje bygninger. Vi vælger bevidst at jagte dem rundt om i verden. Det kan også være sjove eller anderledes ting vi gerne vil opleve, som da vi bookede et hotel langt ud i en forstad til Shanghai.

Det var kun fordi der lå et hotel med en af verdens mest skræmmende swimmingpools. En swimmingpool vi bare måtte opleve. Måske har du også en passion, som du jagter. En passion som giver mening for dig og gør din rejse interessant. Vores passion giver stor værdi for os. Det er en fælles passion, som vi ynder at jagte og som giver os et fælles mål og interesse.

Efter rejsen

Efter rejsen

Naturen

Naturen og glæden ved den, sætter vi også meget mere pris på i dag. Vi kan i dag bare nyde, at se på bjerge med sne på toppen og nationalparkerne i USA. Kigge på havet, rismarker i Asien eller læne os tilbage og fornemme de enorme vidder der findes derude i verden. Den mangeartet vegetation og alverdens forskellige klimazoner. Se dyrelivet, floder, vandfald og bare lade os forføre af verdens skønhed. En skønhed og mangfoldighed, som også er en af de mange grunde til at vi rejser.

Efter rejsen

Efter rejsen

De lokale

Vi prøver også på, at mærke pulsen, kulturen og lokal befolkningen. Bare det at være en del af det liv der leves, det pågældende sted vi besøger, er for os en gave. Tidligere tiders stress og jag med, at se en masse attraktioner har vi lagt på hylden. Et besøg i et lokalt supermarked kan sige meget mere om et sted, end en kendt seværdighed. Det er samspillet og oplevelserne med de lokale som ofte er de stærkeste minder for os. Det er det måske også for dig. Så forlæng glæden efter rejsen og gå i dialog med de lokale. Det giver dig minder og venskaber, som du kan tage med dig hjem til evig eje.

Glæden

Selvfølgelig besøger vi også kendte seværdigheder, men dette er ikke længere det vigtigste. Så i dag når vi er kommet hjem efter en rejse, har vi heller ikke længere en følelse af ærgrelse over alt det som vi ikke nåede. Nu har vi i stedet for en stor glæde over alt det, som vi har oplevet og ja, der skal jo være noget at komme tilbage til. Måske synes du også, at det er glæden ved det som du har oplevet der er væsentlig og ikke det som du ikke nåede.

Efter rejsen

Forlæng glæden efter rejsen

Forlæng glæden efter rejsen, hvor du har fået rigtig mange gode minder med hjem. Dem kan du lagre på din egen personlige harddisk sammen med alle de billeder, som du lagre på din computer. Du har fået en masse gode opleveler, som du senere kan tale om, grine af, og har lært af. En rejse giver dig dermed  en dejlig ekstra dimension i dit hverdags-liv.

Efter rejsen

Praktisk arbejde efter vores rejse

Som passionerede rejsebloggere, vil vi jo også gerne dele vores oplevelser med andre på vores rejseblog. Dette med håbet om at andre, kan blive inspireret og får lyst til at rejse ud i verden. Forlæng glæden efter rejsen er for os at dele, skrive og informere om den.

Med der er også en del andre praktiske ting vi gør.

Der er de almindelige praktiske ting, som vi alle gør efter en rejse. Der er f.eks. at pakke ud, vaske tøj og købe ind. Der er bare lige lidt mere som vi gør efter vi er kommet hjem. Måske har du også nogle andre praktiske ting som du gør.

Efter rejsen

Praktiske ting efter vores rejse

  • Vi sortere, redigere og får styr på alle vores billeder.
  • Vi beslutter hvilken blogindlæg vi skal skrive.
  • Vi laver anmeldelser af hoteller, restauranter, flyselskaber på bloggen, men ofte også på TripAdvisor.
  • Vi skriver vores indlæg på bloggen med de udvalgte billeder.
  • Vi fortæller om vores nye indlæg fra rejsen på Facebook, Instagram og Twitter.
  • Vi bruger efterfølgende vores billeder på de sociale medier, til at opnå dialog med andre.
  • Vi laver altid rejsebudget, som vi senere kan bruge til sammenligninger med fremtidige rejser.
  • Vi får styr på om passet er gyldigt, om forsikringerne stadig er gældende, udstyr som kamera og lignende er ok og om der mangler udstyr der skal købes og være klar til fremtidige rejser.

Så dermed er vi klar, til den næste rejse og til nye oplevelser derude i vores fantastiske smukke verden.

Efter rejsen

Hvad gør du efter en du er kommet hjem efter en rejse? Glæder du dig til nye eventyr eller reflektere du over dine rejser?

  • Indlægget opdateret 2017.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 63 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på kommende rejser:

Tour de Sønderjylland
med luksus og badehotel

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center