Fort Frederik hvor slaverne blev erklæret frie – St. Croix, Amerikanske Jomfruøer

Fort Frederik hvor slaverne blev erklæret frie, ligger i byen Frederikssted på St. Croix. Byen fik senere tilnavnet Freedom City. Smukt ned mod vandet ligger byens vartegn, det gamle Fort Frederik, som ikke længere har noget militært formål. Fortet er meget markant, med sin lidt usædvanlig røde farve.

Fort Frederik – St. Croix, Amerikanske Jomfruøer

Fort Frederik – St. Croix, Amerikanske Jomfruøer

Fort Frederik hvor slaverne blev erklæret frie

Fort Frederik hvor slaverne blev erklæret frie, er opkaldt efter Fredrik den 5. Det blev bygget for, at opmuntre til bosættelse på denne del af øen. Området var blevet et yndet tilflugtssted for flygtede slaver og derfor udstykkede man byggegrunde for, at få nybyggerne herud.

Men ingen turde flytte herud, så fortet skulle give den nødvendig tryghed. Her kunne nybyggeren så flygte til, hvis de blev angrebet af slaver eller pirater. Det blev bygget fra 1752-1760 og endte med at blive et af verdens mindste, men smukkeste militær anlæg.

Fortet var det første militære fort, der salutere det amerikanske flag i 1776, da et amerikansk skib sejlede forbi. Det var på pladsen foran fortet, at der blev skrevet historie da Peter Von Scholten erklærede slaveren frie. Så selvom det er lille fort, har det en stor plads i historien.

Igennem tiden har Fort Frederik på St. Croix været brugt til forskellige ting og blev i 1976 renoveret for i dag at være et museum. Buegangen under tallet 1760 blev renoveret i 2005 af danskere, men at det skulle være blevet renoveret, havde vi desværre meget svært ved at se.

Fort Frederik – St. Croix, Amerikanske Jomfruøer

Fort Frederik – St. Croix, Amerikanske Jomfruøer

Fortet forfalder

Fort Frederik er en fascinerende bygning, som desværre er ved at gå i forfald. Vind og vejr har allerede slidt meget på bygningen og malingen skaller desværre af. Det var lidt øv at opleve forfaldet, men spændende at besøge et så historisk sted.

Fort Frederik – St. Croix, Amerikanske Jomfruøer

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.