Gæsteblogger: 3 råd til dig, der skal købe en rejseadapter til rejsen

Hvilken rejseadapter skal jeg købe, vi kender alle problemet. Så det er med glæde at OnTrip.dk byder velkommen til gæsteblogger Simon Nygård Nielsen fra webshoppen Bomo.dk. Simon giver her 3 råd til dig, der skal købe en rejseadapter til rejsen.

3 råd til dig, der skal købe en rejseadapter til rejsen

Du har pakket solbrillerne, badebukserne og kameraet, og du er så småt begyndt at gøre dig mentalt klar til at tage imod de nye oplevelser, som rejsedestinationen vil tilbyde. Men pludselig opdager du, at destinationen anvender en anden form for strømindgang. Ikke gå i panik.

Med den rigtige rejseadapter, vil du nemt og hurtigt kunne oplade alle dine enheder. Det er dog en god ide at gøre sit forarbejde, før man køber en nye rejseadapter, det vil både spare dig en masse bøvl og penge. Jeg vil komme med 3 råd, som er værd at være opmærksom på, når du skal finde en ny rejseadapter. Samtidig med at du læser denne guide, kan du besøge vores rejseadapter side, hvor du kan finde et bredt udvalg af strømomformere til din næste rejse.

1.     Kend dine behov

Før du overhovedet begynder at kigge efter et nyt rejsestik, så er det en god ide at spørge sig selv:

 • Hvad skal jeg oplade?
 • Får jeg behov for at oplade flere enheder på en gang?
 • Har jeg behov for et rejsestik, der kan anvendes i flere lande?

Når du har styr på ovenstående, har du en bedre ide om, hvad du skal lede efter. For det vil ikke give nogen mening at købe en smart dyr multi rejseadapter, der kan bruges i flere lande og kan oplade 5 enheder på gang, hvis du bare skal til England og oplade din mobil et par gange.

Samtidig kan det være en rigtig fornuftig ide at købe en dyre multi rejseadapter, der kan anvendes i flere lande, hvis du er typen der rejser regelmæssigt. Men hvis du bare skal rejse rundt i Sydeuropa, så har du ikke behov for en rejseadapter (Med undtagelse for Schweiz).

2.     Find den rigtige rejseadapter

Nu har du gjort dig nogle tanke om, hvilken slags rejseadapter du er på udkig efter. Nu skal du finde den specifikke rejseadapter du har brug for.

Hvis du skal til Australien, så kan det være en god ide at søge på Google: ”Australia power socket” og derefter klikke på billeder. Du vil hurtig få et overblik over, hvordan strømstikkene ser ud i det pågældende land. På den måde, vil du være mere træfsikker, hvis du skulle være i tvivl om, at rejsestikket fungerer ved din destination. Det vil også give dig en bedre ide om, hvordan dit rejsestik skal se ud.

Du skal også være opmærksom på, om rejsestikket har en strømport, der kan klare tykke stik, eller adapteren kun kan klare tynde stik.

Opladere til mobiler og tablets anvender ofte tynde strømstik, mens opladere til bærbarer og hårtørrer er mere kraftige og anvender tykke strømstik. Derfor skal du huske at være opmærksom på dette. Du skal selvfølgelig også være opmærksom på, om adapteren kan klare et tre bens strømstik, hvis du skulle få behov for det. Forneden kan du set et billede af de tre omtalte typer:

3 råd til dig, der skal købe en rejseadapter til rejsenDu skal også være opmærksom på, at der kan være forskel på den strømstyrke der kommer ud af stikket i de forskellige lande. Derfor bør du ikke sætte din laptop til opladning i et stik med 110 V, hvis du reelt har behov for 220 V. Du kan dog oftest købe en kombination, så adapteren kan klare alt fra 100 V til 240 V. Uanset hvad, så er det en god ide at læse, hvad der står angivet om den pågældende rejseadapter.

3.     Hvor køber du rejseadapteren?

Nu har du styr på hvilken rejseadapter du skal have, du har måske allerede fundet et sted, hvor du kan købe rejseadapteren. Det kan dog alligevel være en god ide at kende sine muligheder, før man handler. Der kan nemlig være mange penge at spare, hvis man handler bestemte steder. Der er tre muligheder du kan vælge, når du skal købe rejseadapteren:

Køb den på nettet

På nettet kan du finde alt – også rejseadaptere. Hvis du bare søger på ”Rejseadapter” i Google, vil der hurtig dukke en masse webshops op, der tilbyder en masse forskellige adapters og omformere. Her kan du sidde i ro og mag og blive klogere på rejseadapterne. Dog kan produktbeskrivelsen være begrænset. Men du vil ofte kunne finde de mere unikke rejseadaptere på nettet, det kunne være rejseadaptere der fungerer i Indien, New Zealand og Indonesien. Den type rejseadaptere vil du ikke kunne finde i de store elektronikhuse, da de ofte kun udbyder de mere populære rejseadaptere, som fungerer i England, USA og Thailand.

 • Fordele ved at købe på nettet: Unikt udvalg og du sparer ofte 30-40% ift. priserne i de fysiske butikker.
 • Ulemper ved at købe på nettet: Der er ofte en begrænset produktbeskrivelse på rejseadapterne.

Køb den i de fysiske butikker

Du kan også gå den traditionelle vej og købe din rejseadapter i butikkerne. Her er det ikke kun i de store elektronikhuse du finder rejseadapterer. Når sommerferien nærmer sig, vil du opleve, at supermarkeder som Bilka fremviser forskellige rejseadaptere i deres sortiment. Sommetider kan du også finde rejseadaptere i Netto’s rodekasser. Men hvis du vil være helt sikker på at finde et bredt udvalg af rejseadaptere, så skal du et smut forbi Elgiganten og Power. Du kan også købe rejseadaptere i Jem og Fix, T-hansen og Harald Nyborg. Som nævnt tidligere, skal du være opmærksom på, at butikkerne sjældent sælger de mere specielle rejseadaptere, der kan anvendes ved de mindre traditionelle rejsedestinationer.

 • Fordele ved at købe i de fysiske butikker: Du får god ekspertise og har mulighed for at få svar på dine spørgsmål med det samme.
 • Ulemper ved at købe i de fysiske butikker: Du vil ofte møde et snævert og lille udvalg. Priserne er normalt 10-30% højere end på nettet.

Køb den i lufthavnen

Hvis du først kommer i tanke om, at du har glemt rejseadapteren, mens du sidder på vej til lufthavnen, så skal du ikke gå i panik. Alle lufthavne sælger nemlig rejseadaptere, ofte vil du møde små butikker som udelukkende sælger adapters og rejseopladere. Det betyder også, at du vil blive fremvist for et kæmpe udvalg af rejsestik. Hvis du ikke finder den ønsket rejseadapter i lufthavnen, så finder du den ingen steder. Men som så meget andet i lufthavnen, så er priserne meget høje – det gælder også rejseomformere. Men hvis du har tiden til det og ikke har noget i mod at betale ekstra, så kan det være en fornuftig ide at købe rejseadapteren i lufthavnen.

 • Fordele ved at købe i lufthavnen: De har et kæmpe udvalg og et rejsestik til alle lande.
 • Ulemper ved at købe i lufthavnen:  Priserne er normalt 30-50% dyre i forhold til nettet.

God rejseadapter jagt! 🙂

 • Tekst og billeder er leveret af Bomo.dk
 • Læs andre tips til før-rejsen