Gæsteblogger Mikonomi.dk: Sådan sparer du penge på din rejseforsikring 

OnTrip.dk har den ære, at byde velkommen til gæsteblogger Nicoline L. Greyling, der er Online marketing assistent hos Mikonomi.dk. Nicoline har skrevet et spændende indlæg, sådan sparer du kan spare penge på din rejseforsikring.

Der er i dag et kæmpe udbud af rejseforsikringer, og for mange mennesker kan det være en jungle at finde rundt i, når man er på jagt efter den bedste og billigste rejseforsikring. Vil du gerne undgå, at havne i en af de mange faldgrupper der desværre ofte er forbundet med at finde den rette forsikring? Så læs med her og følg 4 trin til hvordan du i sidste ende kan spare penge på din rejseforsikring.

Undgå at være overforsikret

For at kunne spare penge på din rejseforsikring, kan du som det første starte med at sikre dig, at du ikke betaler for flere forsikringer på samme tid. Desværre er der alt for mange danskere, der har overforsikret sig, når de skal rejse til udlandet. Dette gælder både rejseforsikring og vedhjælpsforsikring til bilferier. Her er det vigtigt, at du er opmærksom på, at du både kan være forsikret via dit forsikringsselskab, rejsebureau og kreditkort (MasterCard eller Eurocard).

Derudover gælder det hos nogle selskaber, at din rejseforsikring automatisk hører ind under indboforsikringen. Mister du f.eks. din bagage eller går den i stykker under rejsen, dækker din indboforsikring normalt op til 10 % af tabet ud fra indbosummen på din forsikring. Derudover dækker din ulykkesforsikring også, men det er ikke altid, at den dækker nok, da der er forskel på, hvad de enkelte forsikringer dækker.

Før du tegner flere forsikringer, bør du altså se efter, hvordan du i forvejen er dækket. De forskellige selskaber dækker på forskellige måder, og derfor bør du tjekke, hvordan du er dækket både i Danmark og i udlandet, inden du skal rejse. Når du først har fået styr på, hvordan du rent faktisk er dækket, har du dermed fået et overblik over din situation, og over hvad du i så fald mangler at forsikre.

Gæsteblogger Mikonomi.dk Sådan sparer du penge på din rejseforsikring

Få styr på hvad der dækker dit behov

Inden du bestiller din rejseforsikring, er der flere faktorer som du bør overveje. For det første har det selvfølgelig en stor betydning for valg af forsikring, om du rejser meget eller lidt. Derudover spiller det en rolle, om du oftest rejser inden for Europas grænser, og om du desuden er aktiv på din ferie.

Når du først er blevet mere bevidst om, hvordan dine typiske rejser ser ud, og hvor ofte du i gennemsnit rejser, kan du dermed danne dig et overblik over hvilken type forsikring, der passer bedst til dig og dit behov. Rejser du f.eks. mere end 2 gange om året, kan det oftest betale sig at købe en årsrejseforsikring.

Fordelen ved en årsrejseforsikring er, at du pludselig har en helt anden frihed, og kan tage afsted, når du har lyst uden at skulle tegne rejseforsikring igen. Dog er det også her vigtigt, at du tjekker, hvad der egentlig er inkluderet i årsrejseforsikringen. F.eks. kan det være, at en afbestillingsforsikring ikke er inkluderet som standard i årsrejseforsikringen, eller at forsikringen ikke dækker hele husstanden. Du kan vælge en årsrejseforsikring der dækker Europa, Europa Udvidet, og en årsrejseforsikring der dækker verden.

Undersøg markedet

Du kan købe rejseforsikringer via dit forsikringsselskab, et rejseforsikringsselskab eller et rejsebureau. Priserne på en rejseforsikring varierer meget selskaberne imellem, og som nævnt før, kan forsikringsjunglen være svær at finde rundt i.

Derfor har det afgørende betydning for prisen på din forsikring, at du undersøger markedet, inden du køber din forsikring. Der er nemlig en del penge at spare ved at vælge den rette rejseforsikring, og her er det en god ide at sammenligne priser og dækninger. På Mikonomi.dk kan du bl.a. sammenligne forsikringsselskaber.

Ofte ser det ud til, at priserne ikke er så forskellig hos de forskellige selskaber, men der er dog alligevel forskel både i pris og i dækning, som kan være af væsentlig betydning for dig. Mange forsikringsselskaber kan have interesse i at sælge dig en rejseforsikring, også selvom du ikke har brug for en. Så vær opmærksom på dette når du undersøger markedet.

Gæsteblogger Mikonomi.dk Sådan sparer du penge på din rejseforsikring

Få styr på hvad det blå sygesikringskort dækker

Du er dækket af det blå sygesikringsbevis, hvis du rejser inden for EU, Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Dette kort dækker både, hvis du bliver akut syg, kommer til skade, og har brug for behovsbestemt sygehjælp.

Dog anbefales det, at du alligevel tegner en ekstra forsikring, selv hvis du rejser i lande, hvor du er dækket af det blå EU-sygesikringsbevis. Det gælder nemlig, at det blå sygesikringsbevis ikke dækker hjemrejse og nogle behandlinger. Dog er der nogle særlige regler for hjemtransport fra Finland, Island, Norge og Sverige.

Ønsker du derfor at være yderligere dækket, eller skal du rejse uden for en af de lande, som er nævnt ovenfor, bør du altså overveje at tegne en rejseforsikring.

  • Gæsteartikel og tilhørende billeder er leveret i samarbejde med Nicoline Greyling, Online marketing assistent hos Mikonomi.dk