Gæsteblogger Samlino.dk: Undgå en høj telefonregning efter din ferie

OnTrip.dk har den ære, at byde velkommen til gæsteblogger Martin Lembrecht fra Samlino.dk. Martin har skrevet et indlæg om den nye roaming-aftale i EU-landene og besparelse på telefoni i din ferie. Samlino.dk er Danmarks største samlingsportal, der hjælper dig med at sammenligne priser på mange forskellige ydelser.

Undgå en høj telefonregning efter din ferie

Den nye roaming-aftale i EU-landene

Som de fleste nok har hørt på den ene eller den anden måde, blev den såkaldte roaming-aftale indgået mellem EU-landene d. 17. juni 2017. Dette betyder i praksis, at du – såfremt du har det rigtige mobilabonnement – ikke skal bekymre dig om eventuelle roaming afgifter, der historisk set har kunne løbe op i flere tusinde kroner, hvis ikke man passede på.

Du har altså nu rig mulighed for at bruge din data på ferien, men det er stadigvæk vigtigt at huske på, at en ting som streaming af film og videoer bruger store mængder mobildata. Derfor er det vigtigt at passe på og holde lidt igen, hvis du ligger om aftenen på dit hotel, og vil se film.

Indeholder dit mobilabonnement data i EU

Det er ligeledes vigtigt, at du er opmærksom på, om dit mobilabonnement i det hele taget indeholder data i EU. Efter roamingaftalen, har flere danske selskaber nemlig oprettet såkaldte “DK-abonnementer”, som ikke kan bruges i Europa. Dette kommer af, at det er teleselskaberne, der betaler prisen for, at du nu kan bruge din telefon i EU til langt lavere omkostninger. De skal nemlig bruge de udenlandske teleselskabers telefonmaster, og dette er ikke gratis på trods af den nye aftale.

Vær opmærksom på et evt. dataloft

Der er desuden flere selskaber, der bruger et “dataloft”. Det vil sige, at du eksempelvis kan have 5 GB data i EU, selvom du har 20 GB, når du er hjemme i Danmark. Det er lovpligtigt, at dit selskab oplyser dig om deres dataloft, hvis de har et, og de skal ligeledes oplyse om, hvis du er tæt på at nå din grænse. Årsagen til dette er, at du sagtens kan roame og bruge data i EU, når du har noget den grænse, som du har i dit mobilabonnement. Når den er nået er prisen for at roame 7,7€ pr. GB.

Undgå en høj telefonregning efter din ferie

Opkald kan koste penge, men det behøves de ikke

Selvom roamingaftalen i EU sikrer dig bedre vilkår for dit mobilabonnement, kan du ikke altid ringe, som du vil rundt i Europa. Normalvis kan du ringe til danske numre, som var du i Danmark, men hos nogle selskaber takserer de dig stadig, hvis du ringer til udenlandske numre. Derfor skal du orientere dig om dette, men alternativ kan du bruge en app som Viber eller Facebook Messenger til at foretage dine opkald. Her går de over din internetforbindelse og de bruger ikke så meget af din data. Desuden kan du passende udnytte Wi-Fi, når du har mulighed for det på ferien.

Slå synkronisering fra

Et smart trick til at minimere dit databrug, når du slår roaming til, er at slå synkronisering fra, imens du er på ferie. På den måde undgår du, at din telefon automatisk henter opdateringer, mails, mv., men du har stadig muligheden for at gå ind og hente disse ting selv, hvis du finder det nødvendigt.

Det er vigtigere at vælge abonnement efter behov, og derfra efter pris

EU-abonnementerne kommer i mange udgiver. Der er dem med meget data i Danmark, men lidt i EU, der er billige og dyre og så er der nogle med meget data, uanset hvor du befinder dig.

Hvis du blot har behov for at sikre dig, at din telefonregning ikke løber løbsk, når du lige tjekker nyhederne i Danmark, kan du sagtens nøjes med et af de billige mobilabonnementer med 1 GB data i EU, men skal du streame musik og video, skal du kigge efter nogle, der inkluderer mere data.

Det er ikke mange steder, at man kan få løsninger med over 15 GB i EU, men det burde som sådan også være rigeligt. Vigtigt er det, at du sammenligner dine muligheder, før du foretager dit køb, da du derved sikrer dig, at du får dækket dit behov til færrest mulige penge.

  • Billeder og tekst er leveret af Samlino.dk
  • Indlægget fra 2015 er opdateret af Samlino marts 2018.
  • Indlægget er opdateret august 2018

Gæsteblogger

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center