Gæsteblogger Samlino.dk: Undgå en høj telefonregning efter din ferie

OnTrip.dk har den ære, at byde velkommen til gæsteblogger Frederik Gustafsson fra Samlino.dk. Frederik har skrevet et indlæg om besparelse på telefoni i din ferie. Samlino.dk er Danmarks største samlingsportal, der hjælper dig med at sammenligne priser på mange forskellige ydelser.

Forholdsregler

Mange danskere har efterhånden en smartphone som agerer både telefon og i nogle tilfælde computer. Den er derfor også blevet en fast følgesvend når vi tager ud at rejse, da den tager meget lidt plads men samtidig opfylder mange behov. Der er for nyligt kommet loft på både opkalds- og datapriser i EU – dog er der stadig nogle forholdsregler du bør tage dig, hvis du ikke vil vende hjem fra ferien med en skyhøj regning.

Tjek dit abonnement hjemmefra

Det kan være en ide at tjekke dit abonnement og dets udenlands-priser igennem inden du tager af sted. Hvad koster det at ringe og SMS’e? Rejser du inden- eller uden for EU? Det kan være at du finder ud af, at dit abonnement slet ikke er fordelagtigt i forhold til din type rejse – og er du ude i god tid, kan du måske nå at skifte til en anden type abonnement eller selskab.

For at gøre dette lettest muligt, kan du benytte en sammenligningsportal til at sammenligne de forskellige mobilabonnementer, der er tilgængelige på det danske marked. På denne måde, kan du hurtigt finde ud af, hvilket abonnement der passer bedst til dine behov.

NB. Din danske mobiludbyder er forpligtet til at oplyse dig om de udenlandske priser på telefoni, sms og data. Det kan for eksempel ske gennem en sms, når du er ankommet og tændt din telefon.

Undgå en høj telefonregning efter din ferie

Slå dataroaming fra

Det første du bør gøre når du ankommer på din destination er,  at slå dataroaming fra på din smartphone. Du kan slå det fra under ”indstillinger” på din telefon og undgår derved, at hente dyr data ned gennem udenlandske leverandører.

Slå synkronisering fra

Vil du gerne hente data, men selv styre, hvad du henter, så skal du slå synkronisering fra. Så henter din telefon ikke automatiske opdateringer, mails, RSS-feeds og andet indhold på nettet.

Opsøg WiFi

Prøv, at vent med at tjekke dine mails eller nyhederne indtil du er i nærheden af et lokalt WiFi-spot eller en internet café. Vi ved, at det kan være fristende lige at tjekke mailen når f.eks. sidder i metroen eller står i kø. Det er dog ofte handlinger som disse der kan ende med, at koste dyrt.

Undgå en høj telefonregning efter din ferie

SMS er billigere end opkald

Har du blot brug for, at give en kort besked eller at sende en tanke hjem, kan det for din pengepung svare sig, at sende en SMS i stedet for, at ringe op.

Det koster penge både at ringe og modtage opkald når du er i udlandet. Sørg også for at fortælle dine nærmeste at du tager på ferie inden du smutter. Så undgår du at modtage unødvendige opkald.

Installer Apps

Foretrækker du alligevel at tale i telefon fremfor at SMS’s, kan en løsning for dig være, at installere kommunikations-apps så som Viber eller Skype hvor igennem du kan ringe ganske gratis. Det kræver blot, at du er tilsluttet WiFi og at den du vil ringe til, har samme app installeret.

  • Billeder og tekst er leveret af Samlino.dk

Gæsteblogger

OnTrip.dk
CVR: 37901598
© 2018 OnTrip.dk All rights reserved

Translate »