Gæsteblogger Tine Haslam Nielsen: Klassiske fotofejl, som du gerne skulle undgå 

Ingen rejse uden billeder og nu har OnTrip.dk den glæde, at præsentere et gæsteindlæg fra Tine Haslam Nielsen fra Rejsebloggen “A World to Explore“. Tine giver her sine bud på klassiske fotofejl, som du gerne skulle undgå. Så læs med og få et indblik i, hvordan du tager endnu bedre ferie og rejsebilleder.

1. Ikke at have et hovedmotiv 

Kender du det, man har taget et billede af en gade eller lignende, men kan faktisk ikke rigtig se, hvad det egentlig var det som fangede din opmærksomhed i første omgang? Billedet er rodet og er egentlig ikke blevet særlig godt.

Det er nok fordi du ikke har fokuseret på det, som fangede din interesse i første omgang og det er virkelig ærgerligt! Så kig efter et hovedmotiv og prøv at fjern så mange ubetydelige ting fra billedet som muligt. Er det en flot bygning, som du har set eller måske et hyggeligt caféområde, så prøv at fyld dit billede ud med det i stedet for alle mulige andre ting.

Gæsteblogger Tine Haslam Nielsen- Klassiske fotofejl, som du gerne skulle undgå
Her bliver det kæmpe landskab hovedmotivet og menneskerne hjælper seeren med at opfatte størrelsen af landskabet.

2. Ikke gå tæt nok på 

Okay, dette kan specielt være svært, hvis man tager billeder af mennesker. Man vil ikke for tæt på, da det måske kan for grænseoverskridende for personen og kan ødelægge billedet, men det er alligevel vigtigt, at komme tæt på. Ved at komme tæt på fokuserer du også på dit hovedmotiv og har lettere ved at skære unødvendige ting fra i dit billede, så derfor kom tæt på, men tager du billeder af en person, så mærk lige efter om personen bliver utryg ved at have dig så tæt på 😉

Gæsteblogger Tine Haslam Nielsen- Klassiske fotofejl, som du gerne skulle undgå
Det kan specielt være svært at gå tæt på når man tager billeder af mennesker, men billederne bliver bare så meget bedre, da der så ikke er forstyrrende elementer i billedet.

3. Ikke at bevæge sig rundt 

Okay, der er tidspunkter, hvor det er meget svært at bevæge sig rundt for at tage et nyt billede, men i langt de fleste tilfælde er det rimelig let at bevæge sig lidt rundt og prøve at tage samme billede fra forskellige steder. Måske bliver dit billede ti gange bedre, hvis du bare flytter dig nogle meter, så det kan nogen gange godt betale at bevæge sig lidt rundt.

Gæsteblogger Tine Haslam Nielsen- Klassiske fotofejl, som du gerne skulle undgå
Her har jeg bevæget mig to skridt fremad og det har gjort billedet meget bedre, da palmerne ikke forstyrrer hovedmotivet, Burj Khalifa

4. Altid at skyde billederne fra samme vinkler og perspektiv

Ens billeder bliver hurtig lidt kedelige, hvis man altid tager billederne fra vinkler og perspektiv. Jeg er desværre også kommet til at gøre det et par gange (læs: mange gange), men prøv at gå ned i hug og tag billedet eller prøv at komme højere op og se hvad det gør ved dine billeder. Måske vil dine billeder blive mere interessante, det plejer mine i hvert fald at gøre 😉 og har du børn, så prøv evt. at give dem kameraet, de ser ofte ting, som vi andre ikke lige ser, så mon ikke at de ikke også kan tage nogle seje billeder?

Gæsteblogger Tine Haslam Nielsen- Klassiske fotofejl, som du gerne skulle undgå
Her har jeg prøvet, at fange stranden fra en anden vinkel, så det ikke bliver et af de sædvanlige kedelige overbliksbilleder af hele stranden.

5. Ikke at være opmærksom på sine omgivelser 

Jeg kender det alt for godt, man kan blive helt opslugt af at tage det perfekte billede, at man helt glemmer sine omgivelser. Heldigvis er jeg da ikke faldet i et hul eller lignende, men engang da jeg stod i New York og skulle tage et billede af det ikoniske Flatiron building blev jeg helt optaget af, at prøve at tage et billede fra frøperspektiv, at jeg ikke opdagede den skraldespand som stod lige foran mig og som total ødelagde billedet. Det er simpelthen bare for dumt! Så hold lidt øje med dine omgivelser.

Gæsteblogger Tine Haslam Nielsen- Klassiske fotofejl, som du gerne skulle undgå
Lad vær med at falde i huller eller gør andre dumme ting bare fordi du tager et billede! 😉

6. At tage portrætbilleder nedefra 

Helt ærlig, hvem gider have dobbelthage på billeder? Ingen vel? Nej, men alle får dobbelthage når du tager billeder af dem nedefra, så med mindre at du vil gøre dine rejsemakkere sure over dine billeder, så vil jeg forslå at du dropper at tage deres billede nedefra!

Gæsteblogger Tine Haslam Nielsen- Klassiske fotofejl, som du gerne skulle undgå
Dette portrætbillede er taget oppefra, så jeg ikke har dobbelthage og ikke ser tykkere ud end jeg er 😉

7. Ikke at have detaljerne med 

Det er måske ikke altid detaljerne, som vi husker at få med når vi tager billeder, men detaljerne er også vigtige. Det giver ofte rolige billeder når vi tager billeder af detaljerne og tit kan de være med til at vise stemningen eller hvilket marked man nu var på. Hvad solgte de? Hvordan ser Sydney Operahus egentlig ud helt tæt på? Det er sådan nogle ting, som også er sjove at få med på billeder.

Gæsteblogger Tine Haslam Nielsen- Klassiske fotofejl, som du gerne skulle undgå
Jeg er vild med farverne på dette billede, det havde man ikke lagt mærke til, hvis jeg ikke havde fokuseret på skoene og blot havde taget et billede af hele markedet.

8. At glemme alt om komposition 

Det gyldne snit er noget, som alle fotografer snakker om. Det handler simpelthen om at placere sine objekter, hovedmotiver samt horisontlinje i det gyldne snit, det gør billedet meget mere interessant at kigge på! Der kan dog godt være undtagelser, fx hvis du tager et protræt eller at du får noget grimt ind på dit billede, hvis du placerer horisontlinjen i det gyldne snit og det gør jo ikke ligefrem billedet mere interessant 😉

Gæsteblogger Tine Haslam Nielsen- Klassiske fotofejl, som du gerne skulle undgå
Her er Empire State Building placeret midt i det gyldne snit og øjet bliver automatisk opmærksom på den ikoniske bygning

Gæsteblogger

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Læs Privatlivspolitik

Følg os på kommende rejser

OnTrip.dk
CVR: 37901598

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Translate »

Privacy Preference Center