Georgetown oser af historie – Penang, Malaysia

Georgetown oser af historie og er hovedstaden i staten Penang. En by som UNESCO også har optaget på verdensarvslisten som bevaringsværdig. Vi så frem til vores besøg, da vi havde hørt rigtig meget positivt om byen men desværre blev vi ikke særlig begejstret.

Georgetown oser af historie – Penang, Malaysia

Fakta om Georgetown

Byen er opkaldt efter Storbritanniens kong Georg III. Den indre by har en befolkning på ca. 720.000 indbyggere. Georgetown blev grundlagt den 11. august 1786 af kaptajn Francis Light, en erhvervsdrivende der i forbindelse med British East India Company, manglede en base til selskabet i Malay staterne. Han overtog øen Penang fra sultanen af Kedah og byggede Fort Cornwallis. Fortet blev springbrættet for en voksende handelsstation og øens befolkning nåede i 1804 op på 12.000 indbyggere.

George Town – Penang, Malaysia

Charmerende by og alligevel ikke

Georgetown oser af historie med en masse gammelt og ikke så meget nyt. Hele den indre del af byen er udlagt som bevaringsværdig og står på UNESCOs verdensarvsliste, som et af de steder i Asien, som har helt unikke historiske bygninger.

Vi synes nu, at det er en meget blandet landhandel og vores høje forventninger til en god oplevelse i Georgetown, blev ikke helt indfriet. Mange af bygninger er utrolig smukke og velholdte, men endnu flere ligner mest faldefærdige gamle rønner.

George Town – Penang, Malaysia

George Town – Penang, Malaysia

Kontrastfyldt og mangfoldig

Men ja, specielt og lidt charme har Georgetown da. Der er en eksotisk duft, larm, masser af liv, mennesker og livet der leves. Der er puls, masser af mad der bliver lavet i gadeplan i de mange gadekøkkener. Du skal huske at se dig for, så du ikke får gryderne i hovedet, når du gik forbi. Georgetown oser af historie og er bestemt ikke kedelig og den er fyldt med kontraster.

Det er også byen med masser af forskellige trossamfund og masser af muligheder for, at dyrke lige præcis den tro som du er tilhænger af. Dette giver byen en mangfoldighed, som er spændende. Det medvirker til at oplevelsen af Georgetown er meget varieret.

George Town – Penang, Malaysia

George Town – Penang, Malaysia

George Town – Penang, Malaysia

George Town – Penang, Malaysia

George Town – Penang, Malaysia

Little India

Et besøg i little India er bestemt også en god oplevelse. Vi har nu ikke, selv endnu ikke været i Indien men vi kan forstille os hvordan det er. At besøge little India, må næsten være som at træde ind i en mindre landsby i Indien. Der er masser af motorcykler, knallerter, tøjbutikker, krydderiforretninger og smykker som kan købes. Der dufter af krydderier, kogte ris og de lokale som alle er iført indisk påklædning. Området er ikke så stort, men du er slet ikke i tvivl. Dette er Indien i Georgetown.

George Town – Penang, Malaysia

George Town – Penang, Malaysia

George Town – Penang, Malaysia

Vi var “midt” i en film

I den indre gamle bydel finder du masser af gamle faldefærdige bygninger men lidt udenfor kan du opleve de meget smukke gamle velbevarede bygninger. Bygninger som selvfølgelig er selvskrevet som kulisser til en film. Vi oplevede at “være midt i en film” da vi skulle studere de smukke bygninger. En speciel og sjov bonus oplevelse vi lige pludselig fik med.

George Town – Penang, Malaysia

Middag på Bayview Hotel

Bayview Hotel har på toppen af deres hotel en restaurant som er rund og dermed har du 360 graders udsigt til byen. En høj bygning med udsigt – den skulle vi selvfølgelig besøge af so som elsker TV-Tårne og høje bygninger. Vi tog dertil om aften for at spise middag. Stedet var meget velbesøgt, denne aften hvor der var buffet på menuen. Maden var udmærket, men det var nu mest udsigten som var fantastisk og årsagen til vores besøg.

Vi bestilte en flaske hvidvin og da den blev serveret kiggede alle skævt til os. Vi havde bestilt alkohol på en restaurant, hvor der udover os, kun var muslimer og desuden var det ramadan. Vi følte os en anelse udenfor resten af selskabet, men nød nu vores vin alligevel.

George Town – Penang, Malaysia

Glansbillede af Georgetown blev ødelagt

Vi fik ødelagt vores glansbillede af Georgetown, da vi på vores første gåtur rundt i byen, oplevede en kvinde der sad på gaden. Hun spiste mad direkte fra en af de plastikposer, som restauranterne havde smidt på gaden og som skulle afhentes næste morgen af skraldevognen.

Imens hun sad på jorden og spiste maden som var smidt ud, løb der samtidig en masser rotter rundt omkring hende i kampen om den kasserede mad. Ikke et smukt billede, kun meget sørgeligt.

George Town – Penang, Malaysia

Georgetown oser af historie

Vi synes at det var en sjov oplevelse, at være i Georgetown. En by som oser af historie men vi må indrømme, vi var ikke særlig vilde med byen. Vi syntes, om at byer har lidt kant og den er bestemt ikke  kedelige men i Georgetown er alt for mange ting ulækre og faldefærdige.

Måske havde vores besøg været bedre, hvis vores forventninger til byen havde været lavere. Men Georgetown var bare en by, vi havde set meget frem til at besøge, så vi var skuffede.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.