Guvernements huset – St. Croix, Amerikanske Jomfruøer

Guvernements huset i Christianssted på St. Croix, er en meget pompøs men også en elegant smuk bygning. Den er flot vedligeholdt i den for St. Croix klassiske solgule farve. Vi kunne kun studere bygningen udefra ved hovedindgangen, men bemærkede Kong Frederik den 6.’s monogram. Det er smedet fast og pryder bygningen sammen med den pompøse trappe.

Guvernementshuset – St. Croix, Amerikanske Jomfruøer

Guvernementshuset – St. Croix, Amerikanske Jomfruøer

Guvernementshuset – St. Croix, Amerikanske Jomfruøer

Vejen til Guvernements huset

Ved at gå ned af Kongens gade, kunne vi her på siden af bygningen få adgang til at komme indenfor i Guvernements huset. Der er en vagt på stedet og efter, at han havde undersøgt vores taske, smilede han til os og sagde velkommen. Derefter fik vi at vide, at vi skulle gå direkte hen til elevatoren og tage op til balsalen, som ville være det eneste sted, vi ville kunne se inde i Guvernements huset. Vi sneg os dog til et kig indenfor i den smukke indre gård.

Guvernementshuset

Guvernements huset blev i år 2.000 restaureret for et svimlende million beløb, men desværre ikke efter de gamle danske håndværks principper. Men flot er det nu alligevel blevet. Bygningen er fra år 1747, hvor den kun var en mindre købmandsgård. I 1771 købte det lokale rådhus stedet og byggede det sammen med nabohusene. Peter von Scholten renoverede det endnu engang i år 1830, så det var mere passende for hans stil og der blev ikke sparet på noget.

Guvernementshuset – St. Croix, Amerikanske Jomfruøer

Indenfor i Guvernements huset

Vi stod ud af elevatoren og var nu i balsalen. Hold da op, var vi virkelig i Caribien og ikke i Danmark? En utrolig underlig følelse at stå og gå i dette meget historiske rum, som emmede af danskhed. Meget uvirkeligt. Det var i denne balsal, at Peter Von Scholten forargede det hvide borgerskab, ved at invitere frie slaver til sine selskaber.

Langes med væggene, hænger der en del malerier og der står smukt udskåret mahogni møbler, der bærer Frederik den 6.’s monogram samt en masse smukke spejle. Desværre er møblerne og spejlene kopier, da de originale findes i Danmark.

Dronning Margrethe bragte disse kopier med, da hun besøgte øen i 1976. I balsalen mærkede vi virkelig historiens vingesus og det var en stærk oplevelse. Oplevelsen blev dog ikke mindre stærk af, at vi var de eneste mennesker i dette enorme lokale.

Guvernementshuset – St. Croix, Amerikanske Jomfruøer

Guvernementshuset – St. Croix, Amerikanske Jomfruøer

Danskhed og historiens vingesus opleves i Guvernements huset.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.