Hangzhou‏ den tidligere hovedstad – Kina

Hangzhou‏ den tidligere hovedstad, er for den menige dansker stort set ukendt. Dette på trods af, det at der bor flere mennesker i Hangzhou end i Danmark, nemlig 6,2 mio. Byen ligger ca. 200 km sydvest for Shanghai. En by der er kendetegnede for sin smukke beliggenhed ved floden og mellem bjergene. 

Hangzhou‏, Kina

Ankomsten til Hangzhou

Vi var efter vores rejse med toget begyndt, at fornemme den store menneskemængden. Vi vidste godt, at der var mange kinesere men vi blev alligevel overrasket over hvor mange der var alle steder.

Vores første indtryk af Hangzhou var dog ikke særlig positivt. Vi stod af toget og skulle derefter have en taxa til vores hotel. Køen var enorm, men der var ikke andet at gøre end at vente.

Vi ventede i en kø, klemt oppe imod en mur og med et gelænder på den anden side. Alligevel kunne alle dem som havde en pirat taxa, godt klemme sig ind og dermed genere folk. De var meget påtrængende og blev bare ved og ved. Temmelig belastende men vi endte dog med til sidst, at få en rigtig taxa som kørte os til vores hotel.

Vores første indtryk var ikke positivt

Vi var umiddelbart meget forundret over, hvor stor Hangzhou den tidligere hovedstad egentlig er, med masser af højhuse og trafikpropper. Byen virkede umiddelbar meget beskidt og bare en forvokset storby i Kina og ikke særlig charmerende.

Vejret var godt, men på grund af forureningen lå der en dyne over byen. Så i stedet for sol og blå himmel, virkede det som om der var overskyet. Så i 2013 havde vi umiddelbart svært ved at forstå, at den berømte eventyrer Marco Polo var så begejstret, da han besøgte byen i 1280.

Hangzhou‏ - Kina

Vi skulle på besøg

Et af målene med vores besøg i Hangzhou‏ den tidligere hovedstad var, at besøge Marias veninde Camila (kaldes for Goth) Hun var i studiepraktik i Hangzhou. Heldigt for os, at vi kendte en der kunne vise os byen. Specielt at hun havde kinesiske kontakter, der kunne hjælpe os på vej rundt i byen.

Eller så vi frem til at opleve alle de smukke ting, som Marco Polo var så begejstret for og vi håbede at finde dem.

Hangzhou‏ - Kina

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.