Harlem – New York, USA

Harlem er et stort kvarter i den nordlige del af Manhattan. Kvarteret Harlem er opkaldt efter en landsby i Holland, som hedder Haarlem. For os europæere er kvarteret nok mest kendt eller vel nærmere berygtet for sine bander, kriminalitet og slum.

Harlem – New York, USA

Fakta om Harlem

Siden 1920érne har Harlem været kendt som centrum for afroamerikanerne, både kulturelt og erhvervsmæssigt. For ikke særlig mange år siden, var det overhoved ikke sikkert for en hvid at bevæge sig rundt i Harlem. Det er med årene blevet mere afslappet, selvom visse områder stadig er usikre at færdes i. Det frarådes på det kraftigste, at være i kvarteret efter mørkets frembrud.

Vi var lidt modige og tog metroen den lange vej til Harlem fra vores hotel. Vi havde inden besluttet, at vi kun ville færdes på de store trafikerede veje som det også bliver tilrådet.

Harlem – New York, USA

Vores oplevelse i Harlem

Vi ankom og kunne med det sammen opleve, at vi var de anderledes – dem med den   “forkerte” hudfarve. Der er langt imellem lyst hår, hvid hud og blå øjne. Men umiddelbart virkede der meget rart med en god stemning, så vi slappede hurtigt af. Vi nød det tidlige forår, hvor solen skinnede og de smukke træer som lige var sprunget ud.

Vi gik rundt i området og shoppede lidt. Især den yngste i selskabet som jo skulle ind i alle de spændende butikker. Måske havde de noget her, som hun ikke ville kunne finde andre steder i New York. Ellers var der mulighed for at købe ting hos en af de mange gadesælgere der havde ”åbnet” deres butik, med et lille tæppe på fortovet. Her ville de gerne sælge dig en Louis Vuitton taske til en god pris og i den bedste kopi.

Harlem – New York, USA

Harlem – New York, USA

Tyveri i Harlem

Vi oplevede også i Harlem, at stå udenfor en butik hvor der var masser af tøjstativer udenfor. Vi stod bare og kiggede lidt rundt, da der kom to kvinder gående forbi disse tøjstativerne. Den ene tog noget tøj fra et stativ og gik bare videre, som om det var den mest naturlige ting i verden. Hun skulle i hvert fald ikke indenfor i butikken og betale.

Vi tænkte lige på det tidspunkt, at måske er kvarteret ikke så sikkert et område, som vi umiddelbart havde fået indtrykket af. Hvis du bare kan stjæle og være ligeglad, selvom der står to personer og kigger på. Indrømmet vi skulle ikke nyde noget. Vi råbte ikke op om det men vendte hovederne den anden vej og legede lidt strudse legen.

Harlem – New York, USA

Apollo Theater

Vi skulle selvfølgelig også se Apollo Theater, som blev åbnede i 1914. Den store berømmelse kom til Apollo Theater da en hvid igangsætter Frank Schiffman, overtog det i 1934. Han åbnede et teater for alle racer og gjorde det til Harlems mest berømte underholdningssted med en masse legendariske kunstnere som f.eks. Billie Holiday og Duke Ellington.

Harlem – New York, USA

Harlem – Hvad synes vi

Vi synes det var en god oplevelse at besøge Harlem og umiddelbart synes vi at det skrækbilledet som der er omkring kvarteret virker en del overdrevet. På mange områder har Harlem alt det der skal til for, at blive et af New Yorks nye in-steder.

Måske bliver Harlem det nye in-sted i New York. Hvad tror du?

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.