Helsingør – Danmark

Helsingør er en dansk by ved kysten, i det østlige Nordsjælland og ved den smalleste del af Øresund. Byen er havne- og færgeby med hyppige færgeafgange til Helsingborg i Skåne. Helsingør er verdenskendt på grund af slottet Kronborg og Hamlet. Helsingør er også blevet verdenskendt efter det nye Museum for Søfart er blevet bygget.

Helsingør - Danmark

Helsingør - Danmark

Helsingør - Danmark

Helsingør - Danmark

Helsingør er en hyggelig købstad

Helsingør er en af Danmarks gamle købstæder og nævnes første gang i 1231, som en lille købstad ved Flynderborg. Byen er super hyggelig med masser af gamle smukke bygninger, brosten på gaderne og hyggelige torve med masser af mulighed for at nyde byen.

Helsingør har også er en gågade med masser af muligheder for shopping. Du vil også kunne opleve masser af spiritusbutikker i byen, der er udsprunget af den grænsehandlen der er med Sverige. Svenskerne kommer stadig til Danmark for, at købe den meget billigere spiritus i Danmark. Med kun en kort sejltur fra Sverige til Danmark, er dette meget hurtigt muligt.

Vi kunne nu også et øjeblik komme i tvivl om, hvilket land vi var i. Det sprog vi hørte mest blev talt af både de ansatte i butikkerne, cafeerne samt gæsteren i byen var mere svensk klingende, end dansk.

Helsingør - Danmark

Helsingør - Danmark

Helsingør - Danmark

Vi nød vores besøg i Helsingør

Vi nød af besøge byen en sommerdag i august, hvor solen tittede frem og vi fik en god brunch. Det gav os masser af muligheder for at nyde den smukke by. Vi fandt også et smukt gammelt hus der var indrettet til cafe med en hyggelig gårdhave. Det måtte vi simpelthen besøge og her fik vi skøn kaffe i de smukke omgivelser.

Vi har mange gange besøgt denne hyggelige by med alle de smukke bygninger. Men denne dag, hvor solen skinnede var byen helt speciel smuk og vi nød den meget. Der er også altid skønt at få et kig til Kronborg slot og vores naboland Sverige.

Helsingør - Danmark

Helsingør - Danmark

Helsingør - Danmark

Helsingør - Danmark

Nemt at komme til byen

Det er rimelig nemt at komme til Helsingør fra København med toget, da afstanden kun er 45 km. En tur til nabo landet Sverige kan gøres på 20. minutter med Sundbusserne.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.