Hong Kong Østens Metropol

Hong Kong Østens Metropol, har vi begge gange besøgt efter at have startet med et mindre ophold i Macau. Hong Kong er en gammel britisk kronkoloni, men i 1997 blev hele Hong Kong området overdraget til Kina. I overdragelsesaftalen beholdte Hong Kong sit selvstyre og andre rettigheder, derfor er det et selvstændigt territorium i mindst 50 år frem.

Hong Kong Østens Metropol

Skyskraberne

Det første der imponerede os, ved ankomsten til Hong Kong er skyskraberne. De står som en mur op alle steder og overblikket over, hvor vi er og hvor vi er på vej hen forsvinder lynhurtigt. Hong Kong er Østens Metropol og kan kun imponere hele tiden, selv når du mister overblikket.

Når vi gik rundt i byens gader fik vi ondt i nakken af, at kigge op hele tiden. Vi bliv overrasket over, hvor tæt der bliver bygget, de forskellige byggestile og de meget mindre pæne boligblokke. Du kan kun se den gade du går på, en mur af skyskrabere og nogle gange kan du være heldig at kunne se lidt frem i horisonten. Det er meget overvældende og da vi er vilde med høje bygninger, er det jo et rent drømmeland for os – “Manhatten go home”.

Hong Kong består af en del øer og halvøen Kowloon med de nye territorier i den nordlige del. Vi har under begge vores besøg valgt, at bo på selve Hong Kong Island.

Hong Kong Østens Metropol

Hong Kong Østens Metropol

Hong Kong Østens Metropol

Sporvognene

De ikoniske sporvogne ses med det samme og er en stor del af det daglige bybillede. Udseendet af de toetagers høje slanke sporvogne med den hylende lyd og de mange forskellige reklamer, der er malet på dem liver op i gadebilledet. De giver et anderledes farverigt islæt som dermed giver Hong Kong sin helt egen personlighed.

Hong Kong Østens Metropol

Vestligt præget

Ved ankomsten til Hong Kong mærkede vi med det samme, at stedet er meget vestligt præget sammenlignet med Macau, hvor vi lige kom fra. Selvom over 90% af befolkningen er kinesere, hørte vi dog en del engelsk og de fleste skilte var både på engelsk og kinesisk. Stemningen i Hong Kong virker meget venlig og imødekommende. En verden til forskel fra Macau som kun er en times sejlads derfra.

Hong Kong Østens Metropol

Hong Kong Østens Metropol

En by i mange planer

Udover alle højhusene bemærkede vi også, at byen mange steder har “fortove” i 5-7 meters højde over gadeplan. Med disse kan du komme rundt i byen, uden at sætte benene på de rigtige fortove i gadeplan, på nær når vi nåede vores endestation. Fortov der består af gangbroer og rullende fortove mellem bygningerne, shoppingcentrene og bankerne. I Hong Kong, finder du også verdens længste overdækket rulletrapper som fragter dig op ad bjerget med stops undervejs.

Hong Kong Østens Metropol

Hong Kong Østens Metropol

Maden

Vi blev med det samme overbeviste om, at dette er byen hvor vi ville kunne få rigtig god mad. Vi så mange forskellige restauranter med spændende mand. Vi ville sikkert også her i Hong Kong kunne smage mad, som vi ikke kan smage så mange andre steder. Vi blev hurtigt overbevist, da vi så et slangebur med tilhørende skilt om at slager er en delikatesse.

Hong Kong Østens Metropol

Hong Kong Østens Metropol

Hong Kong Østens Metropol

Hong Kong Østens Metropol skulle selvfølgelig oplevelses. For os der elsker høje bygninger, vidste vi med det samme, at Hong Kong besøget ville blive benhård prioritering. Tid til alt det vi gerne ville opleve i den pulserende metropol.

Hong Kong Østens Metropol

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.