Honolulu et overrendt Paradis – Oahu, Hawaii‏

Honolulu et overrendt Paradis, desværre. Siden de gode gamle Elvis film fra Hawaii, har øerne altid været forbundet med et rosenrødt billede af den ultimative eksotiske badeferie. Så store forventninger, kan være svære at leve op til. Vores Hawaii eventyr startede i Honolulu, på den verdensberømte badestrand Waikiki Beach.

Honolulu - Oahu, Hawaii

Honolulu - Oahu, Hawaii

Fakta om Honolulu

Honolulu et overrendt Paradis og hovedstaden i den amerikanske stat Hawaii. Byen ligger på øen Oahu og har næsten 400.000 indbyggere. Hawaii består af hundredvis af vulkanske øer og ligger midt ude i Stillehavet over 3.700 km. fra USA’s vestkyst. Det er den nordligste øgruppe i Polynesien og den eneste stat i USA, som udelukkende består af øer.

Hawaii har dejligt tropisk klima og når du er helt herude, er der 12 timers tidsforskel til Danmark. Honolulu ligger smukt ned til en bugt, hvor det klare blå vand med den smukke hvide sandstrand, befinder sig.

Som siloetter i baggrunden, tårner de vulkanske bjerge sig op i baggrunden. Der er meget frodigt med masser af flotte træer, buske, blomster og selvfølgelig masser af palmer.

Honolulu - Oahu, Hawaii

Honolulu - Oahu, Hawaii

Honolulu - Oahu, Hawaii

Honolulu - Oahu, Hawaii

Hoteller overalt

Men det som du også kan se er at alle hotellerne, der som hvide beton giganter, kæmper om enhver ledig plads ned til vandet. Vi vidste på forhånd, at der ville være mange turister, men blev alligevel overrasket over, hvor mange hoteller der kan plantes så tæt på, så forholdsvis lidt plads. Flere steder er det så tæt, at det så ud som om, de står oven i hinanden. Honolulu begynder desværre at se smukkere ud på papiret, billeder og i tv end det er i virkeligheden.

Honolulu - Oahu, Hawaii

Mad, drikke og forretninger

Der er forretninger og spisesteder overalt med et enormt udbud. Mange af spisestederne spiller musik – høj musik, så du kan da et øjeblik komme i tvivl om, det er en bar eller en restaurant. Der er masser af boder med friskpresset juice, hvilket vi benyttede en del og som smagte vildt godt. Vi fik også smagt et par specialiteter som f.eks. pull pork med diverse tilbehør til og som var meget lækkert.

Honolulu - Oahu, Hawaii

Honolulu - Oahu, Hawaii

Honolulu et overrendt Paradis

Honolulu et overrendt Paradis, som er tilpasset Asien. I starten kunne vi være i tvivl om det nu var USA vi var kommet til. Busserne, busskilte og menukortene er på japansk. Butikkerne søger folk, der kan tale japansk og du kan mange steder betales med Yen. Det virkede som om, at hovedparten af de mange turister er japanere, blandet med lidt kinesere og ikke besøgende fra USA.

Der er generelt rigtig mange mennesker overalt, både på strandene, restauranterne og forretningerne. Det med at gå en tur rundt i Honolulu, er en udenoms kamp om pladsen. Mængden af mennesker, butikker og generelt “gøgl” gør, at vi mere syntes byen minder om en overrendt turistby ved Middelhavet.

Honolulu - Oahu, Hawaii

Billede af paradis smuldrede

Vi oplevede desværre også, til stor undring og meget atypisk for det øvrige USA, at der var beskidt. Det var både på spisestederne, i forretningerne og på gaderne. Dette sammen med en generel vi-gør-ingenting-holdning, fik desværre Paradis til tage sig helt forkert ud.

Selvfølgelig er der masser af mennesker, men vi så f.eks. ikke en eneste ansat, der lige ryddede op eller tørrede bordene af. Meget uforstående og slet ikke det USA som vi normalt kender. Her plejer de ansatte, at have en stolthed og de vil gerne, have at der ser pænt og ordentligt ud.

Overordnet havde vi nogen gode dage i Honolulu, men heller ikke mere end det. Så vi håber ikke, at vi har ødelagt din illusionen om Paradis på jord, men vores eget drømmebillede er desværre hårdt såret.

Så vores jagt efter den gode Aloha stemning, sendte os fra Honolulu, videre til Maui, der er en anden stor ø i Hawaii. Har kunne vi forhåbentlig redde lidt af den tabte illusion hjem.

Honolulu - Oahu, Hawaii

Honolulu er smuk især Wakiki Beach men der er meget turistet.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.