Island

Island er en nordisk europæisk østat, der ligger langt mod nord. Helt deroppe mod nord hvor Atlanterhavet møder Ishavet. Den barske natur og klimaet gør Island helt specielt. Landet er kendt for sin smukke samt meget forskelligartet natur og omtales ofte som landet med ild, vand og is. Det er en af mange årsager til, at du skal besøge landet.

Island

Fakta om Island

Landet har trods sit store areal kun ca. 320.000 indbyggere, hvor 60 % bor i hovedstaden Reykjavik. Island har en kystlinje på ca. 5.000 km., hvor det meste bliver omgivet af den varme Golfstrøm. Den er medvirkende til et varmere klima, end der normalt ville have været.

Landet består af hovedøen og 30 mindre øer. Der findes masser af vulkaner på Island. De er ofte i udbrud, fordi landet er en del af den midtatlantiske ryg, som hele tiden er i bevægelse. Du finder også Europas største gletsjer, masser af gejsere og termiske bade i dette land.

Som dansker har vi et specielt forhold til Island, da landet i perioden fra 1814 til 1944 var en del af det danske kongerige. De fleste islændinge forstår – og eller taler da også dansk. Island blev selvstændig i 1944 og erhverver sig i dag mest ved fiskeri, industri og turisme.

Island

Stop-Over

Vores første besøg i Island blev desværre meget kort, da vi var på en Stop-Over med kun en overnatning. Det var på en rejse videre til USA hvor vi skulle flyve til Boston. Vi fløj med flyselskabet Icelandair der tilbyder deres kunder, at flyprisen er den samme selvom du vælger et Stop-Over på Island. En super service og en rigtig god mulighed for at se lidt af dette smukke land.

Lejebil

Da vi ville have det meste ud af vores 30 timer, havde vi lejet en bil. Det gav os muligheden for at komme lidt rundt på Island og vi havde på forhånd bestilt en overnatning i Reykjavik. Dermed mærkede vi allerede friheden i lufthavnen fordi vi kunne køre fra den i vores lejebil. Vi brugte bilen til at køre rundt omkring Reykjavik og omegn for til sidst at aflevere den i lufthavene dagen efter.

Island

Island

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 63 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på kommende rejser:

Tøsetur til nyt land og nye oplevelser
– Skopje, Nordmakedonien –

Det store Kaukasus trip
– Aserbajdsjan, Georgien og Armenien –

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center