Jordan er et kongedømme

Jordan er et kongedømme og klemt inde mellem Syrien, Irak, Saudi-Arabien, Israel og Vestbredden. Dermed ligger Jordan lige midt i Mellemøstens brændpunkter. Men mod alle odds er Jordan ikke ramt af en masse interne uroligheder. Jordans Kong Abdullah II tilhører den hashemitiske kongeslægt, der betragter sig som efterkommere af profeten Muhammed.

Jordan

Vi har besøgt landet flere gange

Jordan er et kongedømme og så meget anderledes end de andre lande i Mellemøsten. I den sydlige del af Jordan, har landet en 26 km. kystlinje, ud mod det Røde hav og her ligger en spirende turistindustri. Vi har besøgt landet af to omgange. Første gang i 2011, hvor vi besøgte byen Aqaba og igen i 2014, hvor vi besøgte Tala Bay, som ligger ca. 15 km. syd for Aqaba.

Du mærker at Jordan er muslimsk

Udover den dejlige varme der møder en ved ankomsten, bemærkede vi hurtigt, at Jordan som arabiske land er muslimsk. Kvinderne er primært tilsløret i deres karakteristiske sorte kjoler og vi hørte fra store højtalere fra mineraterne, at der bliver kaldt til bøn flere gange dagligt.

Et land som er rimelig tolerante overfor ikke muslimer men også et land hvor vi skal overholde de love og forskrifter der gør sig gældende for landet. Som gæst i Jordan behøver kvinder heldigvis ikke at bære tørklæde.

Jordan

Aqaba, JordenJordan har meget at tilbyde

Jordan har meget, at tilbyde sine gæster. Udover det næsten altid varme og tørre klima har landet en af verdens mest fantastiske oplevelser, det berømte Petra. En Oldtidsby hugget direkte ind i klipperne. Et sted som vi har besøgt og som vi var meget betaget af.

Landet byder også på Det Døde Hav, Wadi Rum, Røde Havet, maden og selvfølgelig befolkningen. En befolkning der både er nysgerrige, men venlige og de er overvejende imødekommende. Selve landskabet er overvejende kedeligt og består mest af bjerge, klipper og sand, uden den store variation.

Jordan

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.