Kuala Lumpur – Malaysia

At gå rundt i Kuala Lumpur er en anderledes og sjov oplevelse. En by der har så meget at tilbyde med sin mangfoldighed, arkitektur og som blander nyt og gammelt. En meget varieret by som er super spændende og meget ordentlig.

Kuala Lumpur - Malaysia

Fakta om Kuala Lumpur

Kuala Lumpur eller KL, som indbyggerne i Malaysia kalder byen, er landets hovedstad med et indbyggertal på ca.1,6 millioner indbyggere. Kuala Lumpur er det kulturelle, finansielle og økonomiske centrum i Malaysia.

Kuala Lumpur har en blandet befolkning som består af tre store etniske grupper: Malajer, kineserne og inderne, dermed har byen også en religiøs mangfoldighed. Der er religionsfrihed i Malaysia men muslimsk er statsreligionen.

Arkitekturen i Kuala Lumpur er en fascinerede blanding af de gamle koloniale bygninger, traditioner fra asiatisk byggestil, tilsat islamiske inspiration og de super moderne højhuse. Sammenlignet med andre sydøstasiatiske hovedstæder er Kuala Lumpur en forholdsvis ung by.

Kuala Lumpur - Malaysia

Kontrasterne i byen

Byen er meget inspireret af landets koloni fortid og dermed påvirkede at England. Det giver nogle smukke bygninger i gadebilledet som f.eks. Sutan Abdul Samad bygningen fra 1897. Kontrasterne er store i Kuala Lumpur, hvilket giver byen et broget gadebilledet som er meget charmerende. Mangfoldigheden, nyt som møder gammelt og pulsen i byen er medvirkende til at byen altid byder på spændende oplevelser.

Samtidig leves livet og lige pludselig dukker en dumrian bod op ud af ingenting. Men vi var ikke i tvivl om bodens placering. Stanken af denne frugt er meget gennemtrængende tangerende til ulidelig. Smagen er heldigvis ikke så slem som lugten, som dog hænger ved når man spiser den.

Kuala Lumpur - Malaysia

Kuala Lumpur - Malaysia

Central Marked

I Kuala Lumpur findes også et Central Marked, som har eksisteret siden 1888. Vi besøgte stedet og gik rundt imens vi kiggede på varerne. Stedet er nu ikke det som vi troede det var. Vi havde nok mere forventet, at det var det som vi forbinder med et marked.

Et marked som indeholdte masser af spændende ting som frugt, grønt, kød, krydderier og fisk. Men desværre var der på dette marked kun souvenirbutikker, som solgte masser af usmagelige turistting. Lidt øv!

Vi spiste dog en udmærket frokost på Central Marked som var forskellige sandwich både varme og kolde, en slags forårsruller og samosa. Rimelig godt sted til billige penge.

Kuala Lumpur - Malaysia

Kuala Lumpur - Malaysia

Kuala Lumpur - Malaysia

Kuala Lumpur - Malaysia

Shopping og Shoppingcentret ved Petronas Towers

Midt i bygninger fra kolonitiden, boderne og de gamle smukke kvarter, findes der også et meget moderne Kuala Lumpur. Her i den moderne del af byen er der shoppingcentre og amerikanske kædebutikker, som der ofte ses i en hovedstæder. Shoppingcentrer som er medvirkende til, at du bliver i tvivl om du virkelig er i Asien.

Vi besøgte et par shoppingcentre, men hvis der kun er tid til et enkelt, er det store center ved siden af Petronas Towers bestemt det smukkeste. og bare bygningens konstruktionen er en oplevelse værd.

Det var også på en cafe, at vi første gang fik serveret det, som senere skulle vise sig, at blive vores ynglings hjemmelavet pizza. En pizza hvor bunden var smurt med grøn pesto, derpå var der lagt kyllingestykker med lidt ost. Lige inden serveringen blev den toppet med en salat tilført cæsar dressing. Det smagte virkelig skønt.

Kuala Lumpur - Malaysia

Kuala Lumpur - Malaysia

Kuala Lumpur er nem at kommer rundt i og en skøn by

Kuala Lumpur er nem at færdes i, enten med offentlig transport eller taxa. Vi benyttede tit deres skytrain. Udsynet når vi kørte deroppe i flere etagers højde gav os rig mulighed for, at kunne følge med i, hvad der forgik nede på gaden. Vi var også heldige, at have en station placeret lige ved siden af vores hotel.

Kuala Lumpur er en skøn by med masser af puls, samt masser af ting at opleve. Byen giver på grund af dens forskellighed også en følelse af, at du bevæger sig rundt i forskellige landeområder. På nær i Chinatown er der en ordentlighed som bevirker, at du som gæst føler dig rimelig tryg. Kuala Lumpur er en fantastisk mangfoldig by og vi håber, at kunne vende tilbage til denne skønne by.

Kuala Lumpur - Malaysia

Vi er vilde med Kuala Lumpur og venter helt sikkert tilbage.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.