Lingyin Templet det største og rigeste tempel – Hangzhou, Kina

Lingyin Templet det største og rigeste tempel i Kina. Det ligger lidt udenfor Hangzhou oppe i de meget smukke bjerge. Et tempel som kaldes for “Templet for Sjælens Refugium”. Så dagen stod på en udflugt til dette populære tempel. 

Lingyin templet

Gåturen op til Lingyin Templet

Vi forlod centrum af Hangzou og var på stedet efter at have kørt 45 min. Den sidste del af vejen var smuk gennem skov og bjerge for til sidst at ende her. Vi købte billetter og var klar til vores oplevelse

Det var forår og der var lidt lunt lidt i vejret. Heroppe i bjergene var alt begyndt at spring ud så bare naturen var smuk. Vi gik på en sti langs med bækken og kunne se alle hulerne. Der er 300 kalkstens skulpturer som alle er udhugget i klippesiden. Flere steder kunne vi gå inde i disse grotter og kigge på masser af smukke skulpturer. Skulpturer der er udhugget med stor præcision og er meget smukke.

Efter vi havde gået lidt tid var vi komme til enden af disse grotter og her ligger der en meget smuk Pagode. Selve gåturen, skulpturen og naturen i smuk kombination, var en fascinerende oplevelse.

Lingyin Templet - Hangzhou, Kina

Lingyin Templet - Hangzhou, Kina

Lingyin, Hangzhou‏

Lingyin Templet det største og rigeste tempel

Efter vores smukke tur op af stien kom vi til selve templet. Templet er et af Kinas mest berømte og rigeste buddhistiske templer i Kina. Den formelle indgang til templet er Hall Heavenly Kings og vi blev meget overrasket over størrelsen af rummet og hvor store de fire himmelske konger er.

Desuden er loftet kunstfærdigt malet og meget smukt udsmykket med føniker og drager.

Der er forskellige paladser, hvor du har muligheden for at opleve forskellige ting. I en af bygningerne sidder den historiske Buddha på en højde på 33,6 meter, som i 1956 blev hugget ud i træ og belagt med guld.

Lingyin templet

Lingyin Templet - Hangzhou, Kina

Lingyin Templet - Hangzhou, Kina

Five Hundred Arhater

I et af de andre paladser Five Hundred Arhater, hvor grundplanen herinde er formet som et buddhistisk hagekors. Lidt underligt at opleve et hagekors i Kina som har en helt anden betydning end vi som europæer forbinder med et hagekors. Langs med hagekorset i gulvet er der 500 bronze statuer, der sidder på et udsmykket sæde.

Lingyin, Hangzhou‏

Pilgrimmene

Steder er meget populær og helligt for kineserne især fordi det er Lingyin Templet det største og rigeste tempel i Kina. Derfor besøges det af pilgrimme fra hele Kina.  De kommer for at bede og i den forbindelse tænder de masser af røgelsespinde. Ret spændende at se kineserne helt fordybet i deres tilbedelse. Vi var vilde med stedet som er utrolig fascinerende hvor du kan nyde freden. Dette i meget kort afstand fra Hangzhou.

Lingyin Templet er utrolig smukt.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.