Lungshan temple ligger midt i storbyen – Taipei, Taiwan‏

Lungshan temple ligger midt i storbyen og er supersmukt. Her fik vi en af de allerbedste oplevelser som du kan få, når du rejser rundt i verden. En bonusoplevelse sammen med de lokale. Vi havde regnet med, at vi kun skulle se bygningerne men lige pludselig deltog vi i en højtid.

Lungshan temple - Taipei, Taiwan Lungshan temple - Taipei, Taiwan

Lungshan temple - Taipei, Taiwan

Lungshan temple - Taipei, Taiwan

Historien bag Lungshan temple.

Lungshan temple ligger midt i storbyen og det smukke buddhistiske tempel, blev oprindelig bygget i 1738. Et sted som fungerede som samlingspunkt og tilbedelse for de kinesiske tilflyttere. Siden har det haft en meget omtumlet historie, hvor det er blevet ødelagt af brande, jordskælv og bomber under 2. verdenskrig.

Taipeis beboere har hver gang genopbygget det og templet skal ses som et symbol eksempel på den taiwansk klassisk arkitektur med det sydlige Kinas indflydelse. Templet er utrolig smukt med den alt for meget pynt, tingeltangel og guld, som tit gør sig gældende for buddhistiske templer på Kina egen. Som danskere blev vi imponeret over alt den pragt, som virker meget overdrevet, men underligt nok også er fascinerende.

Lungshan temple - Taipei, Taiwan

Lungshan temple - Taipei, Taiwan

Lungshan temple - Taipei, Taiwan

Lungshan temple - Taipei, Taiwan

Midt i en højtid

Ved ankomsten til Lungshan templet, var vi lige pludselig midt i en stor højtidelighed. Templet var pakket med mennesker, offergaver og masser af blomster overalt. Dette blev vi lige pludselig en del af. Vi kunne nyde at kigge på, imens vi kunne høre alle de besøgenes messende sang overalt. Vildt!

Vi blev mest fascineret over menneskerne, som der var rigtig mange af. De messede i en monoton tone og det virkede næsten, som om de alle var gået i en form for trance. Der blev tændt lys og masser af røgelsespinde, så hele stedet duftede specielt og sødlig. En del af de besøgende var helt nede på knæ, bedende imens de bøjede hoved ned til jorden.

En stor oplevelse at deltage i denne højtidelighed, hvor alle var velkomne. Vi som de anderledes var også velkomne uden, at det blev gloet eller kigget hverken nysgerrig eller skævt til os.

Lydende, lysene, den messende sang og duften fra alle røgelsespindene medvirkede til, at vi næsten ikke kunne løsrive os fra denne smukke højtid. Vi er meget glade for, at kunne denne meget autentiske oplevelse som var ret enestående.

Lungshan temple - Taipei, Taiwan

Lungshan temple - Taipei, Taiwan

Lungshan temple - Taipei, Taiwan

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.