Melbourne den kulturelle by – Victoria, Australien

Melbourne den kulturelle by, glædede vi os til at opleve. Med kun 2 dage i byen skulle der prioriteres i forhold til oplevelserne. For udover alle de mange seværdigheder skulle der være tid til “bare” at gå rundt, kigge og fornemme byens puls, menneskerne og det liv der leves. En ting som vi holder meget af, når vi besøger en storby.

Melbourne, Australien

Melbourne, Australien

Melbourne, Australien

Melbourne

Kontrastfyldt by

Melbourne den kulturelle by, har et bycentrum som er en sjov kontrast mellem nyt og gammel. En masse smukke nye byggerier i kombination med de gamle engelske bygninger. Byen er også præget af store boulevarder og glædeligt virker byen meget grøn. Vi var slet ikke i tvivl om den meget engelske påvirkning som Melbourne har, for vi så på adskillige bygninger som f.eks. katedralen og stationen som vidende om det.

Fakta om Melbourne den kulturelle by

Melbourne er hovedstaden og den mest folkerige by i delstaten Victoria. Melbourne er det førende finansielle center i Australien og har været rangeret adskillige gange, som en af verdens bedste byer at leve i. Melbourne blev også i 2013 af EU rangeret som den fjerde dyreste by at leve i. Melbourne har en befolkning på 4.3 millioner og er den hurtigst voksende storby i Australien. Indbyggerne i byen kaldes for Melburnians. Byen bliver ofte omtalt som Australien kulturelle by.

Melbourne, Australien

Melbourne, Australien

Gratis sporvogne

Vi var nu kommet til en by, hvor sporvognen var et markant islæt i gadebilledet. Umiddelbart virkede det som om det var et af de mest offentlige brugte transportmidler i denne by. Vi fandt den gratis sporvogn City Circle-sporvognen der kører i yderkanten af centrum.Den kører til de fleste store turistattraktioner i Melbourne og til de andre forbindelser med sporvogne, toge og busser. Vi oplevede dog at denne sporvogn, som primært er til turisterne mest blev brugt af de lokale.

Bonusinfo: Sporvognen kører fra kl. 10-18.

Melbourne

Melbourne, Australien

Chinatown

Der er også i Melbourne byer i byen og byen har da også sit eget lille Chinatown. Området virkede dog mere som et sted med masser af spisemuligheder, end et egentligt etnisk beboelsesområde. Selve hovedgaden markeres i hver ende med en port hvor der er røde lygter. Det er et forholdsvis lille område, men tætpakkede restauranter og teatre side om side. Det er et hyggeligt område at besøge, især om aften og vores sushi smagte bestemt godt.

Melbourne

Melbourne, Australien

Stemningen i byen

Stemningen i Melbourne syntes vi ikke var meget afslappet og hyggelig og vi mødte kun venlige mennesker og havde derfor et rart besøg. Men vi følte også, at vi lige så godt kunne befinde os i en europæisk storby.

Befolkningen er ikke så multietniske, som vi har oplevet i andre storbyer af samme størrelse og dette er måske med til at gøre Melbourne til en lidt kedelig storby. Melbourne er dog overordret en meget smuk by og vi kunne godt se os komme på et genbesøg en dag.

Melbourne, Australien

Melbourne, Australien

Melbourne, Australien

Bonusinfo: Melbourne er ofte blevet kåret som den bedste by i verden, at leve i.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.