Museum Te Papa nationalmuseet – Wellington, New Zealand

Museum Te Papa nationalmuseet, kunne vi se fra vores lejlighed og nu var tiden kommet til et besøg. Arkitekturen og selve bygningen er spændende i sig selv. Men det skulle også være et af de bedste museer i Oceanien med masser af moderne teknologi. Vi så frem til vores besøg på Museum Te Papa.

Museum Te Papa - Wellington, New Zealand

Wellington

Fakta om Museum Te Papa

Museum Te Papa er New Zealands nationalmuseum, som blev etableret i 1992 og åbnede officielt i 1998. Det besøges, af hele en 1. million mennesker om året. Bare selve bygningen er bestemt et besøg værd, for det er imponerende og meget smuk arkitektur, med en beliggenhed helt nede ved havnefronten.

Museet er enormt, på 6 etager og har desuden et kæmpestort udendørs område. Vi kunne bruge flere dage på Museum Te Papa, som har taget al moderne teknologi i brug og dermed er det et meget interaktivt og attraktivt museum.

De permanente udstillinger handler om New Zealand, og museet viser fortid, nutid, naturen og en masse om geologi.

Vi prøvede et jordskælv

Vi kunne blandt andet prøve at opholde os i et hus der blev ramt af et jordskælv. En lidt skræmmende oplevelse med voldsomme lydeffekter. Samtidig med os, var der to skoleklasser som vi delte oplevelsen med og det var mindst lige så skræmmende.

Heldigvis kunne vi efterfølgende glæde os, med tanken om, at museet selv, er et af de mest jordskælvsikrede bygninger i New Zealand. For Wellington er en by, der jævnligt oplever jordskælv.

Wellington

Wellington

Museum Te Papa - Wellington, New Zealand

Museum Te Papa nationalmuseet

Vi så desværre, kun en lille del af dette enorme museum, men den del vi nåede var spændende og imponerende. Et museum for alle typer og aldre, som vi meget gerne vil opleve noget mere af. Et museum der er meget anderledes og hvor arkitekturen i sig selv, er en oplevelse.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.