Museum Te Papa nationalmuseet – Wellington, New Zealand

Museum Te Papa nationalmuseet, havde vi set fra vores lejlighed Nu var tiden kommet til et besøg. Arkitekturen og selve bygningen er spændende i sig selv. Men det skulle efter sigende også være et af de bedste museer i Oceanien med masser af moderne teknologi, så vi så frem til et besøg på Museum Te Papa.

Museum Te Papa - Wellington, New Zealand

Wellington

Fakta om Museum Te Papa

Museum Te Papa er New Zealands nationalmuseum som blev etableret i 1992 og åbnede officielt i 1998 og besøges af hele en 1. million mennesker om året. Bare selve bygningen er bestemt et besøg værd, at kigge på den udefra er imponerende og meget smuk arkitektur, med sin beliggenhed helt ned til havnefronten.

Museet er enormt, på 6 etager og har desuden et kæmpe stort udendørs område. Vi kunne bruge flere dage på Museum Te Papa, som har taget al moderne teknologi i brug. Den er taget i brug for at gøre det så interaktivt og attraktivt som muligt.

De permanente udstillinger handler om New Zealand, fortid, nutid, naturen og en masse om geologi.

Vi prøvede et jordskælv

Vi kunne blandt andet prøve, at opholde os i et hus der blev ramt af et jordskælv. En lidt skræmmende oplevelse med voldsomme lydeffekter, samtidig med os var der to skoleklasser som vi delte oplevelsen med, mindst lige så skræmmende.

Heldigvis kunne vi efterfølgende glæde os ved tanken om, at museet i sig selv, er et af de mest jordskælv sikrede bygninger. Dette i en by der jævnligt oplever jordskælv.

Wellington

Wellington

Museum Te Papa - Wellington, New Zealand

Museum Te Papa nationalmuseet

Vi så desværre kun en lille del af dette enorme museum, men den del vi nåede var spændende og imponerende. Et museum for alle typer og aldre, som vi meget gerne vil opleve noget mere af. Et museum der er meget anderledes og arkitekturen i sig selv er en oplevelse.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.