New York The Big Apple – USA

New York The Big Apple som byen også bliver kaldt, skulle aflægges et visit. Vi har været i USA mange gange, men det er kun Tore som tidligere har besøgt metropolen New York. En by som mange besøger, den første gang de rejser til USA og som vi nu endelig skulle opleve sammen.

New York - USA

Vi glædede os til vores uge i New York

Vi glædede os, til at få alle de billeder vi havde set på utallige film lagt ind på vores egen harddisk. Nu skulle New York The Big Apple opleves i virkeligheden. Vi havde syv dage i New York i slutningen af april måned, hvor vejret desværre var skræmmende koldt. Desværre satte det sine begrænsninger for os og det blev ikke til flere timers udendørs aktiviteter i træk.

Det spirende forår så vi dog flere steder, hvor nogle af træerne smukt var sprunget ud. Det gav smukt farvespil i den beton by, som New York også er.

New York - USA

Ankomsten til New York The Big Apple

Vi fløj med SAS til Frankfurt, hvor vi havde en mellemlanding inden turen derefter gik med Lufthansa hvor vi fortsatte over Atlanten. Flyvningen var behagelig og tingene fungerede, som vi nu altid synes det gør med SAS og Lufthansa.

Fremme valgte vi at tage en taxa til vores hotel Wyndham New Yorker Hotel beliggende på Manhattan. For lige på punktet omkring hotel valg var vi slet ikke i tvivl. Hvis vi skulle opleve New York, skulle vi selvfølgelig bo på Manhattan.

Det første der slog os, da vi nærmede os Manhattan var mangfoldigheden både kulturelt og de mange forskellige mennesker. Dejligt – der var masser af puls, som vi med det samme fornemmede. Selvfølgelig også et gadebilledet fyldt alle masser af gule taxaer, som er så ikoniske for New York. Ja, vi kørte selvfølgelig selv i en gul taxa fra lufthavnen til vores hotel.

New York - USA

New York - USA

New York - USA

Bygninger og gader i New York

Det næste der slog os var de høje bygninger. Ikke fordi vi ikke har oplevet storbyer med høje bygninger før, men i New York The Big Apple er det meget markant. Der er fordi næsten alle bygninger er høje og de står så tæt, at mange steder når lyset slet ikke ned på gaden. En lidt underlig oplevelse.

Bygningerne ser og er efterhånden gamle, men virker umiddelbart velholdte. En følelse af at byen stod stille i sin udvikling og umiddelbart ikke bliver kombinerede med nyt og gammelt. En anderledes oplevelse da dette ellers praktiseres i de fleste andre storbyer.

Det som vi lynhurtigt oplevede var, hvor dejligt nemt det er at gaderne er nummeret. Ikke noget med at skulle huske en masse navne, men bare et nummer. Det gjorde, at vi som gæster havde nemt ved at finde rundt, selvom de mange lige gader nu kunne virke lidt enorme og til tider en anelse ucharmerende.

New York - USA

New York - USA

Udvalget af mad I New York

Ud over den enorme mænge af mennesker, som bevæger sig rundt i New York, så er udvalgte af mad helt vildt. Vi kunne næste ikke gå 10 meter før der var en eller anden form for mad som vi ville kunne købe. Der var selvfølgelig de sædvanlige konceptkæder som f.eks. Starbucks men også madvogne, cupcake butikker, masser af pizzeriaer og det virkede som om de aldrig holdt lukket.

New York er virkelig en by som aldrig sover, der er hele tiden mennesker på gaderne og du kan købe mad 24/7. Virkelig en by med masser af puls.

New York - USA

New York - USA

De hjemløse i New York

New York har som mange andre storbyer også sine hjemløse, som ses overalt i gadebilledet. I New York er de hjemløse ikke så markante, da mængden af mennesker er så stor, at det gør de forsvinder lidt. Men ved aftenstid når de fleste newyorkeren er taget hjem bliver de synlige og kan ses ved alle de skraldesække der sættes ud på fortovet, som de hjemløse derefter søger efter mad i. Sørgeligt og et skræmmende syn, især fordi der er rigtig mange hjemløse i byen.

New York - USA

Puls og liv i New York

Umiddelbart virkede newyorkeren også mere fortravlet og ikke så imødekommende, som vi ellers har oplevet det andre steder i USA. Men vi så frem til nogle dage, hvor vi forhåbentlig ville komme nærmere ind på livet af dem.

Pulsen, energiniveauet og stemningen i New York er dog helt unik. Vi skulle bare gå lige udenfor vores hotel så væltede indtrykkene, livet og oplevelserne frem med det samme. På det ene hjørne stod en pølsemand, på det næste hjørne blev der jævnlig ud af ingenting banket en lille gadehandel op med f.eks. kopi tasker som lige skulle sælges.

Overfor det meget trafikeret kryds ved hotellet, ligger Madison Square Garden, som er en kæmpestor indendørs arena. Her bliver der jævnligt holdt store sportsbegivenheder eller koncerter. Så ingen tvivl, pulsen i The Big Appel startede lige udenfor vores hoteldør. Lidt vildt!

New York - USA

New York - USA

New York The Big Apple

New York er byen hvor tingene sker og mulighederne er tilstede for alle uanset religion, race, nationalitet eller anden overbevisning. En by med masser af puls, mangfoldighed og stemning.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 63 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center