Old Melbourne Gaol et fængselsbesøg – Melbourne, Australien

Old Melbourne Gaol et fængselsbesøg, som vi i dag skulle have. Fængslet er i dag blevet lavet om til et museum. Fængslet blev bygget i midten af 1800 tallet og måtte udvide med endnu en blok ti år efter, under den store guldfeber. Inde på området  kan du på egen hånd selv gå rundt se hele fængslet.

Melbourne

Melbourne

Old Melbourne Gaol - Melbourne, Australien

Old Melbourne Gaol et fængselsbesøg

Det gamle fængels er i flere etager. Der er masser af celler og selvfølgelig fængselsgården. Det er faktisk et smukt sted som emmer af historien med masse af atmosfære. Dette på trods af den meget grumme historie. Et meget interessant sted, hvor du får indblik i den historie der blev udlevet for mange år siden.

The Watch House Experience

I tillæg til museumsbesøget, giver billetten mulighed for lidt indlevelses teater, The Watch House Experience. En ting som vi aldrig havde hørt om før og som vi bestemt ville opleve. Vi gik lidt længere ned ad gaden og her ventede vi uden foran den gamle politistation.

Vores oplevese af The Watch House Experience

Vi blev i den lille gruppe som ventede ført indenfor. En politibetjent sørgede med det samme for at vi alle blev arresteret. Lidt underlidt men egentligt meget sjovt og vi grinede da.

Herefter fik vi allesammen et forbryder navn og vi skulle nu fortælle, hvorfor vi var anholdt. Efter en undersøgelse af os alle, for farlige genstande, blev vi opdelt i mænd og kvinder og ført til vores celle. Døren blev låst og lyset slukket. En lidt skræmmende oplevelse, som et kort øjeblik satte os ind i hvordan det måtte føles at være i en celle i mørke. Gys!

Aktiviteten tog en lille time og vekslede mellem selvdeltagende teater og en betjent som fortalte om politistationen. Da vi først havde lagt den umiddelbare forlegenhed væk, var det overraskende nok en sjov oplevelse.

Efterfølgende kunne vi på egen hånd gå lidt rundt, blandt andet med muligheden for at tage vores eget “forbryder billede” – hvilket selvfølgelig var et must.

Et fængselsbesøg som var overraskende spændende og interessant især fordi vi have ekstraoplevelsen, The Watch House Experience.

Old Melbourne Gaol - Melbourne, Australien

Old Melbourne Gaol - Melbourne, Australien

Old Melbourne Gaol - Melbourne, Australien

Melbourne

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.