Orientens Perle TV-Tårnet – Shanghai, Kina

Orientens Perle TV-Tårnet, ligger i Shanghais kvarter Pudong og er med sin højde på 468 meter, i øjeblikket det tredje højeste TV-tårn i Asien og det femte højeste i verden. For os som elsker høje bygninger og TV-tårne, var det en selvfølge at vi skulle op i dette tårn.

Orientens Perle, Shanghai

Shanghai, Kina

Fakta om Orientens Perle TV-Tårnet

Orientens Perle er en unik konstruktion af elleve bolde i forskellige størrelser og i forskellige højder. Kuglerne er understøttet af søjler. Et tårn, som er blevet en af de mest berømte vartegn i byen Shanghai. De vigtigste designerne af tårnet var Jiang Huan Chen, Lin Benlin, og Zhang Xiulin. Et byggeri der efter tre år stod færdigt i 1994.

TV-Tårnet har femten observations niveauer hvor det højeste og mest kendte er Space Module i 350 meters højde. Der er en roterende restaurant, et hotel, et mindre shoppingcenter, udstillinger og et indkøbscenter. I bunden af tårnet er der et museum der skildrer historien om byen Shanghai.

Vores oplevelse af Orientens Perle TV-Tårnet

For os som elsker TV-Tårne havde vi set frem til dette besøg og glædede os som små børn. Vi frygtede dog,, at vi skulle stå i en kæmpe kineser kø. Vi var åbenbart kommet på et heldigt tidspunkt, for i løbet af ingen tid var vi med elevatoren oppe i tårnet.

Heroppe fra havde vi en kanon udsigt over hele byen og kunne virkelig fornemme størrelsen og infrastrukturen af denne enorme by. Så selv på en dag med lidt smog og dis, kunne denne by kun imponere oppefra.

Vi havde også mulighed for at stå på en glasplade –  altså dem der turde. Herfra kunne vi  kigge langt ned, i det som føltes og så ud som intetheden.

Orientens Perle, Shanghai

Orientens Perle, Shanghai

Orientens Perle, Shanghai

Aften besøg ved Orientens Perle

Vi var også forbi Orientens Perle en sen aftenen. Her fik vi et helt andet syn på TV-Tårnet, hvor det var smukt indhyllet i skyer og oplyst. Det så næsten lidt skræmmende ud men stadig smukt.

Shanghai, Kina

Orientens Perle TV-Tårnet, giver dig en smuk udsigt over Shanghai.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.