Petronas Towers verdens højeste tvillingetårne – Kuala Lumpur, Malaysia

Petronas Towers verdens højeste tvillingetårne, som også er kendt som Petronas Twin Towers. Vi skulle selvfølgelig besøge disse fascinerende bygninger og det var for os, en dag vi havde set frem til længe. Vi glædede os og kunne næsten ikke vente. I Petronas Towers er der både et observationsdæk og en skybridge der forbinder de to tårne.

Petronas Towers - Kuala Lumpur, Malaysia

Fakta om Patronas Towers

Petronas Towers verdens højeste tvillingetårne, er det mest markante vartegn for Kuala Lumpur by og kan ses de fleste steder i bybilledet, når du bevæger dig rundt. De to skyskrabere i Kuala Lumpur, var de højeste bygninger i verden fra 1998 til 2004.Tårnene er tegnet af den argentinsk-amerikanske arkitekt Cesar Pelli og efter 3 års byggeri blev det afsluttet i 1996. Inklusive antennen er tårnene 451,9 meter høje og har begge hele 88 etager.

Billetter og hvordan vi snedigt fik købt dem

Os som elsker høje bygninger skulle selvfølgelig besøge begge observationsdæk men der en begrænsning på 1.000 besøgende pr. dag, til det øverste observations dæk. Det ville derfor medføre, at vi skulle stå i kø i flere timer for at købe billetterne. Systemet er først til møllen princippet og billetter kan kun købes på billetkontoret i bygningen. Men efter lidt tid på nettet, fandt vi en supersmart løsning.

Der findes lokale i Kuala Lumpur, der mod betaling står i kø for dig og efterfølgende leverer billetterne til dit hotel. Vores “medarbejder” var en ung lægestuderende, som gerne ville stå i kø for os, købe billetterne og levere dem til os på vores hotel. Vi var ikke i tvivl og valgte lynhurtigt denne løsning, alt fungerede og vi fik leveret billetterne som aftalt på vores hotel.

Det kostede os ca. kun DKK 120, vi sparede timers venten i en kø og en studerende tjente lidt penge. Da vi senere kom frem til Petronas Towers, var vi rigtig glade for vores billetter, for der alt var udsolgt og de havde lukket for adgangen til øverste observations dæk.

Petronas Towers - Kuala Lumpur, Malaysia

Vores ankomst til Petronas Towers verdens højeste tvillingetårne

Selve det at ankomme til denne smukke ikoniske bygning, var en vild oplevelse for os. Vi stod med hoved helt bukket bagover, bare for at have en chance for at kunne se toppen. Vildt, tårnene er så høje, at et billede af bygningerne tæt på slet ikke kan lade sig gøre. Smukke er de i alt deres stål og glas med den helt blå himmel som kontrast. Vi var helt solgt, det er arkitektur i topklasse.

Vi gik hurtigt ind i bygningen, efter at vi havde set et skilt som viste os, at der var mænd der arbejdede over os. Vi ville ikke risikere nogen faldt ned i hoved på os, så derfor skyndte os indenfor.

Petronas Towers - Kuala Lumpur, Malaysia

Petronas Towers - Kuala Lumpur, Malaysia

Petronas Towers - Kuala Lumpur, Malaysia

Skybridge

Først læste vi lige alle forbeholdene der bliver taget, for at kunne tage op i tårnene. Herefter tog vi elevatoren op til skybridge, der ligger 170 meter over jorden og forbinder de to tårne ved 41. og 42. etage. Broen er den højeste to etagers bro i verden. Den er 58 meter lang og vejer 750 tons.

Den er smukt lavet og ligesom resten af Petronas Towers med masser af glas og stål. Ret skræmmende, at gå på en lille gangbro imellem de to kæmpe tårne, men udsigten fejlede ikke noget og smukt var der.

Skybridge er også resultatet af enestående ingeniører arbejde. De to tårne svajer jo i vinden, så broen skal være super fleksibel og kunne give sig, for at kunne modstå de enorme kræfter. Ret imponerende!

Petronas Towers - Kuala Lumpur, Malaysia

Petronas Towers - Kuala Lumpur, Malaysia

Petronas Towers - Kuala Lumpur, Malaysia

Petronas Towers - Kuala Lumpur, Malaysia

Petronas Towers - Kuala Lumpur, Malaysia

Øverste observationsdæk i Patronas Towers

Efter vi havde nydt udsigten på skybridge, var tiden inden til at komme endnu længere op i bygningen. Vi fandt elevatoren og fik et sug i maven imens den med fuld fart kørte os op til det øverste  observationsdæk.

Vi steg ud af elevatoren og blev mødt af en helt vild udsigt over byen. WOW – Vi var oppe i 360 meter højde og på 86. etage. Vi gik rundt og nød byen som vi fik fuldt udsyn til fra flere vinkel. Der var ganske få mennesker heroppe, så vi havde et rigtig godt udsyn. Vildt at være så højt oppe. Herfra kunne vi på nært hold også se det noget mindre tv tårn i baggrunden.

En vild oplevelse! Alle vores forventninger blev indfriet og vi var helt euforiske over at havde fået en så god oplevelse.

Petronas Towers - Kuala Lumpur, Malaysia

Petronas Towers - Kuala Lumpur, Malaysia

En god oplevelse

Hele området omkring Petronas Towers er smukt, med anlagt park, springvand og et enormt shoppingcenter. Vi fik en dejligt oplevelse ud af, vores besøg. Besøget ved Petronas Towers, er en af de oplevelser, vi vil tænke tilbage på i lang tid fremover. Med vores passion for høje bygninger og TV-Tårne var et besøg op i Petronas Tower verdens højeste tvillingetårne, en en drøm der blev opfyldt.

Petronas Towers er arkitektur når det er allerbedst!

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.