Prater med forlystelsesparken – Wien, Østrig

Prater med forlystelsesparken er et stort, offentligt parkområde der strækker sig over næsten 10 km. Det er nu ikke det som de fleste af os forbinder med Prater, det er nok mere den berømte forlystelsesparken Wurstelprater. Den ligger mod vest i området og udgør kun en meget lille del af området.

Parter - Wien, Østrig

Parter - Wien, Østrig

Wiener Risenrad

Vores besøg var nu også primært for at besøge forlystelsesparken. Vi ville nemlig prøve, det kendte historiske pariserhjul Wiener Riesenrad. Et pariserhjul som er et af Wiens berømte vartegn. Hjulet er 67 meter højt og tegnet ad englænderen Walter Basset. Det blev opstillet i anledning af verdensudstillingen i 1896.

Parter - Wien, Østrig

Parter - Wien, Østrig

Parter - Wien, Østrig

Vores opleve af Wiener Riesenrad

Vi købte en billet og gik op i en af de ældgamle vogne. Det var helt klart med den tanke, at vi håbede det holdt. At pariserhjulet løbende var blevet vedligeholdt og ikke gik i stykker lige i dag. Vi var nemlig slet ikke i tvivl om, at det var gammelt, for det knagede og bragede højlydt. Vi glemte det dog hurtigt, da vi så hvilken smuk udsigt vi fik over parken og byen oppe fra hjulet.

Vi havde også rigelig med tid til at nyde vores tur rundt i pariserhjulet. Det drejer utrolig langsomt og bevæger sig faktisk kun med 75 cm. i sekundet.

Vi tænke ofte under turen: Er det gået i stykker? Er vi gået i stå?

Men selvfølgelig var det ikke det og det var en god oplevelse at prøve dette historiske pariserhjul.

Parter - Wien, Østrig

Parter - Wien, Østrig

Parter - Wien, Østrig

Prater med forlystelsesparken

Hvad synes vi egentligt? Det var en hyggelig og sjov tur at køre i pariserhjulet men resten af denne forlystelsespark, synes vi nu ikke var værd at bruge tid på. En masse gøgl og forlystelser som ikke var i nogen form for smuk indpakning. Det virkede kedeligt og var billigt gøgl.

Parter - Wien, Østrig

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.