Puerto Rico

Puerto Rico er et selvstyrende territorium som ligger i det nordøstlige Caribien. Puerto Rico er en øgruppe der omfatter hovedøen Puerto Rico og en række mindre øer. Hovedstaden og den største by er San Juan. Øen er inddelt I 78 kommuner og har et indbyggertal på ca. 3,6 millioner.

Puerto Rico

Tropisk klima og regntid

På grund af sin placering har øen tropisk klima og har det meget varmt året rundt. Da vi besøgte Puerto Rico var det regntid, så vi oplevede mange tropiske regnskyl. Det bevirkede at vejret var utrolig fugtigt og at der tit var meget diset. Når disse regnskyl kom, var det vand i enorme mængder, så på ingen tid var gaderne oversvømmet.

Det gav os nogle sjove oplevelser, specielt når vi skulle krydse en vej og måtte vade igennem de enorme vandpytter. Så stod vandet langt op ad benene på os, så hurra for klip-klapperne.

Puerto Rico

Puerto Rico

Puerto Rico er sin helt egen

At ankomme til Puerto Rico og med sin fornuft vide, at dette sted er en del af USA virker meget uvirkeligt. Der er ikke rigtig noget nogle steder, som vi oplevede der indikerede, at vi var i USA.

Det nationale sprog er spansk, men engelsk er nu også et officielt sprog. Men det er spansk du hører i gaderne og kun engelsk, når du talte til de lokale og de fleste dermed svarer tilbage på engelsk. At komme til Puerto Rico og tro, at dette her smager lidt af USA er ikke tilfældet. Øen er sin helt egen og kulturen er det bestemt også.

Ting som Puerto Rico kendt for

Øen er kendt for sin skønhed med sin lange smukke kystlinjer med de hvide sandstrande. Sine bjerge, de mange menneskeskabte søer og 50 floder. Den gamle hovedstad San Juan med de gamle utrolig charmerende bygninger og de toppede brosten.

Puerto Rico

Puerto Rico

Afslappet stemning

Vi fornemmede med det samme, at kulturen er lidt ”ø-tid”. Tingene går ikke så stærkt og hele kulturen virker meget afslappet, lidt ustrukturet og dejlig tropisk. Vi når det nok indstillingen. En indstilling som er dejlig når du som os, ikke skal nå noget ellers kan det godt være rimelig irriterende.

Vi skulle lige ned i gear og startede med et ophold i Condado kvarteret ca. 5 km fra centrum af San Juan tæt på stranden. Senere vendte vi tilbage til Puerto Rico og tilbragte nogle dage midt inde i San Juan.

Puerto Rico

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.