Qatar

Qatar var næste stop, efter vores dejlige ferie i Malaysia. Vi havde her planlagt en uges ophold i landet. Vi havde en behagelig flyvning med Qatar Airways og landede i Doha lufthavn. Herefter begyndte en meget underlig oplevelse, som vi aldrig havde prøvet før.

Qatar

Ankomsten til Qatar

Ud over os, var der kun to andre passagerer der skulle rejse ind i landet, og som ikke kun var i transit som resten af passagerne i flyet var. På det tidspunkt gik det op for os, at Qatar ikke er et særlig besøgt land. De fleste rejsende fortrækker at besøge andre steder i verden. Vi tænkte, nu kunne det kun bliver spændende, at besøge dette land som vi ikke vidste særlig meget om.

Fakta om Qatar

Qatar var for ikke så mange år siden et fattigt land men så fandt man olie samt naturgas. I dag er det et af verdens rigeste lande. Der bor ca. 1,8 millioner mennesker i Qatar, som har været uafhængig fra Storbritannien siden 1971. En rigdom der kommer til udtryk ved, at ingen borgere betaler skat. El og vand er gratis, det samme gør sig gældende med skoler og hospitaler.

Qatar er et kongedømme, regeret af Emir Tamim bin Hamad Al Thani som er kendt som en af de mere provestlige og diplomatiske ledere i den arabiske verden. Landet skulle efter sigende have påbegyndt en demokratiseringsproces.

Landet er dog meget præget af, at kun 15% af indbyggerne er lokale, resten af indbyggerne er enten andre arabere, asiater eller vesterlændinge. Qatar er også et land, hvor kun 25% af indbyggerne er kvinder.

Lufthavnen

I lufthavnen så vi kun mænd, der alle var klædt i den markante hvide klædedragt. Da vi kom til skranken, hvor der skulle ansøges om visum, blev alt nøje gennemset og kontrolleret. Herefter betalte vi DKK 150 for vores visum, fik vi stemplet vores pas og kunne nu komme ind i landet.

Der var kun meget få mennesker i lufthavnen men det tog en krig at få vores bagage. Vi troede et øjeblik, at den aldrig ankom. Til sidst så vi den og var glade for gensynet.

Vi bemærkede også at der ved samtlige toiletter var et bederum både et til kvinder og et til mænd. Vi var slet ikke i tvivl om, at vi var kommet til et muslimsk land og vi måske ville få en brat opvågning.

Vi kom til landet lige efter vores ophold i Malaysia som også er muslimsk men hvor religionen ikke var særlig udbredt i gadebilledet og det hele virkede meget afslappet. I Qatar var vi slet ikke i tvivl om at de “muslimske love” skulle overholdes.

Det første indtryk

Allerede på vores taxa tur til hotellet blev vi fascineret af arkitekturen. Virkelig anderledes, ambitiøst og smukt. En meget smuk skyline med byggeri, vi i vores vildeste fantasi ikke drømte om eksisterede. Turen ind fra lufthavnen, bragte et øjeblik vores tankerne hen mod Dubai.

Men det som med det samme slog os i og næsten slog os omkuld, var varmen. Det var i september måned og temperaturen sneg sig snild op omkring de 40 grader, hvilket for danskerene lige tangerende overkanten af det behagelige.

Men solen skinnede, himlen var blå og umiddelbart så landet anderledes, smukt og eksotisk ud. Vi så frem til vores besøg.

Doha - Qatar

Qatar

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.