Queen Victoria Building er en smuk bygning – Sydney, Australien

Queen Victoria Building er en smuk bygning og den er placeret i Sydney centrum. Bygningen er bygget i romansk arkitektur og udenfor bygningen er der placeret en smuk statue af Dronning Victoria. Efter vi havde nydt, synes af statuen trådte vi indenfor i den fire etagers bygningen, som er helt tilbage fra 1898. 

Sydney

Queen Victoria Building er en smuk bygning inden – og udenfor

Ved opførelsen af Queen Victoria Building blev de gamle markeder, som dengang var i Sydney dermed erstattet. Bygningen er dog senere blevet gennemrenoveret og står i dag, som en flot kontrast til de omgivende moderne bygninger som består af masser af skyskrabere.

Indenfor er der et imponerende gulv af fliser og mosaikker. Nogle af ruderne er blyindfattet, der er et glastag, kupler og et gammelt ur. Alle de mange smukke detaljer giver stedet en masse historie og charme.

Det er en smuk oplevelse at være indenfor i bygningen, da du på de forskellige etager kan få et kig op eller ned igennem det store åbne område, som der er i midten af bygningen.

Queen Victoria Building - Sydney, Australien

Sydney

Queen Victoria Building - Sydney, Australien

Queen Victoria Building - Sydney, Australien

Det hemmelige brev

Der er indenfor i bygningen en glasmontre med et forseglet brev. Brevet er skrevet af Dronning Elisabeth ll i 1986. Et brev som først må åbnes af Sydney overborgmester i 2085. Ingen ved hvad brevet indeholder så det bliver spændende. Måske en overgivelses fra Storbritannien så Australien fuldkommen mister sin tilknytning til Storbritannien. Hvem ved!

Det bruges bygningen til i dag

Queen Victoria Building bruges i dag til butikker, cafeer og restauranter.  Det virkede også som et populært sted.  Især for de lokale som mens vi var der, nød deres frokostpausen i Queen Victoria Building, inden turen gik tilbage til kontoret. Cafeerne gav os en mulighed for at drikke kaffe. Vi kunne imens sidde og observere menneskerne samt livet der leves.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.