Rejsetanker om Malaysia

Vores rejsetanker om Malaysia, et land som vi havde en dejlig rejse til. Som de fleste andre rejser var den for kort og vi fik desværre kun oplevet lidt af dette meget mangfoldige land som Malaysia er. Vi fik dog oplevet både hovedstaden Kuala Lumpur, set de smukke strande på øen Penang og den bevaringsværdige koloniby Georgetown.

Rejsetanker om Malaysia

Det er nemt at være gæst i Malaysia

Det er nemt at være gæst i Malaysia og vi oplevede, at de fleste både kunne tale og forstå engelsk. Transporten fungerede fint, på nær lidt forsinkelser med toget. Et tog som vi benyttede på en længere tur fra Kuala Lumpur til Penang, men dette var kun en del af oplevelsen.

De mennesker vi mødte på vores vej rundt i Malaysia, var alle venlige, nysgerrige og imødekommende. Vi følte på intet tidspunkt, at nogle ville snyde os eller lignende.

Rejsetanker om Malaysia

Kuala Lumpur overraskede os positivt

I forhold til vores andre rejser i Asien, er Kuala Lumpur ikke besat af det samme kaos som andre storbyer. Byen er utrolig ren, velholdt, velfungerende og kunne for den sag skyld, lige så godt være en storby i Europa.

De sædvanlige scootere, gadekøkkener og masser af ledninger der hænger som spaghetti over alle bygningerne. Eller den konstante larm og dytten i hornet, oplevede vi ikke i Kuala Lumpur. En storby som er så meget anderledes end andre storbyer i Asien.

De store internationale mærkevare kæder har også gjort deres indtog i Kuala Lumpur og dem oplevede vi overalt. Et besøg i Chinatown kvarteret kunne dog sende tankerne tilbage til Asien. Et kvarter som har fundet sit eget liv, under den fine overflade.

Under vores besøg blev vi også imponeret over alt den smukke, ambitiøse og storslået arkitektur, som er smidt lidt tilfældigt ind imellem de gamle engelsk præget huse. Byen er bestemt en meget anderledes og fascinerende by.

Rejsetanker om Malaysia

Priser, kontraster og storslået natur

Pris niveauet er positivt lavt sammenlignet med Europa og du kan for forholdsvis billige penge bo på luksushotel og udvalget er stort. Men Malaysia virker til gengæld meget dyrere, end mange andre steder i Asien.

På vores togrejse fra Kuala Lumpur til Penang, fik vi også oplevet den storslået natur der eksisterer i dette land. Skønheden har kun gjort os meget mere nysgerrige, på at få oplevet noget mere af denne natur.

Det var også da vi kom udenfor Kuala Lumpur, at vi rigtig fik oplevet kontrasterne og herude virkede tingene ikke så rene, poleret og organiseret som i hovedstaden. Et ting som kun var medvirkende til at gøre Malaysia endnu mere charmerende.

Meget moderate muslimer 

Nu er Malaysia jo primært et muslimsk land, hvor over halvdelen af landets indbyggere er muslimer. Men vi oplevede ikke, at den muslimske tro var markant i gadebilledet. Hvor vi i andre muslimske lande tydeligt har mærket og set den muslimske tro, især i kvindernes påklædning, er det muslimske Malaysia som vi mødte mere neutralt.

Vi oplevede mere et land som er mindre påvirket af religionen, hvilket bestemt kun gør Malaysia som rejseland meget sympatisk. Vi fik også i Malaysia oplevet nogle af de smukkeste buddhistiske templer, som vi har set, hvilket vi efterfølgende i vores rejsetanker om Malaysia, har synes var en uventet rejsebonus.

Templet med den liggende Buddha – Penang, Malaysia

Rejsetanker om Malaysia

Penang

Penang og standene var en god oplevelse, selvom vandet ikke er klart. Men sandstrandene er hvide, palmerne svajer og vokser, helt ned til vandet. Vi må i vores rejsetanker om Malaysia, indrømme, at vi er en smule skuffede. Vi havde nok en anden forventning til havet, som desværre viste sig at være meget grumset og fristede bestemt ikke til en svømmetur.

Selvom strandbyerne ved Penang er meget turistet, er der en god stemning. Vi kunne stadig fornemme landet og kulturen. Det hele var ikke overdøvet af souvenirbutikker og skrammel. Der er heldigvis stadig rum til de lokale indbyggere og det liv der leves af dem.

Rejsetanker om Malaysia

Rejsetanker om Malaysia

Kolonistilen

Malaysia er en sjov blanding af at være sin egen, men stadig oplevede vi flere steder kolonimagtens tilstedeværelse og det er især i forhold til bygningerne. Dette er nok mest udpræget i Georgetown, hvor de meget smukke bygninger ligger side om side med de faldefærdige rønner. I vores rejsetanker om Malaysia må vi indrømme, at det er charmerende og anderledes men ikke altid særlig lækkert eller kønt.

Den rigtig gamle kolonistil oplevede vi til fulde på vores lækre E&O Hotel i Penang. Et hotel der holder stilen og er tro mod de oprindelige bygninger. Et besøg der var en fantastisk oplevelse, både i forhold indhold og service.

Rejsetanker om Malaysia

Rejsetanker om Malaysia

Vejret

Vejret var meget blandet under vores besøg, som forgik i august måned. Det var typisk tropisk klima, med overskyet meget af tiden, men stadig med temperaturer på ca. 30 grader. Vi oplevede, heldigvis også at solen skinnede men der kom de sædvanlige regnskyl. Regnskyl hvor himmel og hav står ud i et og regnen bare væltede ned i stride strømme.

Men de dumme danskere blev alligevel skoldet. Det skyldes at der især ude ved kysten, var overskyet samtidig med at der blæste en behagelig vind, så det overhoved ikke føltes varmt. Derfor var vi ikke så opmærksomme på, at solens stråler som stadig er meget stærke. Rigtig dumt!

Rejsetanker om Malaysia

Rejsetanker om Malaysia

Rejsetanker om Malaysia

I vores rejsetanker om Malaysia  må vi indrømme, at vi bestemt synes at det er et meget spændende rejseland. Et land som overraskede os meget positivt og vi vil med glæde komme igen. Næste gang rejsen går til Malaysia, skal vi bestemt også opleve mere af den smukke natur. En natur som vi desværre kun så meget lidt af.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 63 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på kommende rejser:
Roadtrip destination unknown

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center