Rejsetanker om Oceanien

Rejsetanker om Oceanien, hvor vi havde opholdt os i over 6 uger. Vi havde besøgt de to store lande, Australien og New Zealand og en trope ø langt ude i Stillehavet, Cook Island. Under vores opholdt var vi også gæster i fire store byer, Melbourne, Sydney, Wellington og Auckland. Med skiftet fra Asien til Oceanien kom vi under ækvator, så årstiderne blev vendt om.

Refleksion Oceanien

Naturen og dyrelivet overraskede os

Selvom vi med vores fornuft var indstillet på dette, var det meget underligt lige pludselig, at skulle have vinter og kigge på alle forretningerne som havde vintertøj og hvor det sidste sommertøj var sat på udsalg.

Heldigvis var vejret med os, og det var kun været i New Zealand, vi for alvor mærkede vintervejrets kulde sideløbende med heldags regn. På vores vej igennem Oceanien, oplevede vi den vildeste og smukkeste natur. Dette sammen med et helt fantastisk og fascinerende dyreliv. Oplevelser der blev tilsat med smukke sandstrande og klart lyseblåt vand på en lille Bounty ø Cook Islands. Oceanien bød os på helt uforglemmelige oplevelser under vores ophold hernede og herude.

Refleksion Oceanien

Refleksion Oceanien

Kontrasten mellem Asien og Oceanien

Kontrasterne er også store. Vi var kommet til en verdensdel, hvor der mange steder er rigtig storslået natur og med kæmpe øde vider. Vi oplevede mange gange, at køre i flere timer uden at møde særlig mange mennesker eller biler.

Overgangen var også stor efter at være komme fra Asien. Her blev vi konstant og hele tiden blev mødt af mennesker og mange steder af rigtig mange mennesker.

Hernede i Oceanien, havde vi mulighed for at kunne nyde stilheden og naturen meget direkte og uforstyrret. Det gav tid og ro til at reflektere, dels over livet, men også over alle de smukke ting, som vi konstant blev konfronteret med.

Som da en stor rovfugl med lynets hast slog ned lige ved siden af vejen og fløj afsted med en mus i kløerne. Eller når vi kørte ad små bjergveje, med sving der kun kunne passeres meget langsomt med 15 km/t.  Efterfølgende var vi nede i en dal eller oppe på et plateau, hvor vi pludselig blev mødt af store åbne vider.

Refleksion Oceanien

Meget papirarbejde

Overordnet er det nemt for os at være gæst i Oceanien. Dog er der ved skift mellem landene, en utrolig masse papirarbejde som vi skulle forholde os til, formular ved indrejse, formular ved udrejse.

Vi kan stadig undre os over en udrejse formular (meget gammeldags) hvor vi skulle udfylde, hvilken adresse vi “havde” boet på og hvor vi skulle bo de næste 12 måneder! Hvad kan og skal det dog bruges til? Det skal bemærkes at dette skulle udfyldes for at kunne rejse ud af landet. På dette område kunne et besværligt visum til Kina næsten føles nemmere.

Tingene fungerede og vi var trygge

I vores rejsetanker om Oceanien, er der en ting vi er meget glade for. Tingene fungeret nogenlunde for os. I New Zealand var vi dog været nød til at ændre vores rejseplan, da vintervejret blokerede en af de sydlige veje. Kendetegnede ved Oceanien er også, at vi på intet tidspunkt følte os udtrykke. Intet sted havde vi følelsen af, at her skulle vi være ekstra opmærksomme, heller ikke i de store byer.

Et billede på dette, var måske også at der på rigtig mange hoteller ikke er en safety boks på værelset. I USA og stort set alle andre steder er dette fast inventar. Det var virkelig rart. Men vi oplevede da at blive stoppet af  var politiet i New Zealand som lige syntes vi gjorde vejene lidt for farlige. Vi blev stoppet for at køre 15 km/t for stærkt.

Refleksion Oceanien

Gode biler og lækre Road Trips

Vi havde under vores ophold rimelig gode biler (SUV standart) og det har været en fornøjelse at opholde sig i dem. Vejnettet har været godt, især i Australien og vores forskellige Road Trip har været en succes og er en fantastisk måde at opleve landene på og vi kom helt tæt på naturen.

Det var også været overraskede nemt (Tore var dygtig) at forholde sig til, at køre i venstre side af vejen. Det som vi så også skulle huske på var, at holde til venstre på fortovet. En ting der gjorde sig gældende ved store menneske mængder, på trapper og generelt når vi skulle passere folk.

Oceanien er meget britisk

En ting som overraskede os og som vi er nød til at næve i vores rejsetanker om Oceanien er Storbritannien. Det er meget engelsk præget  i Oceanien og det føltes næsten mere britisk end England selv. Blandt andet er der “fish and chips” overalt og vi var slet ikke i tvivl om, at den engelske dronning stadig var overhoved. Vi havde lidt svært ved at forstå dette.

Det er lande som er moderne og udviklet så hvorfor fastholde dette gamle mønster? Hvorfor er der slet ikke et behov for, at løsrive sig fra denne gamle koloni tid?

Refleksion Oceanien

Der er dyrt i Oceanien

I vores rejsetanker om Oceanien, er vi nød til at nævne priser. Hernede er der dyrere end Danmark, det lyder utroligt, men det er sandt. Vi skulle have pengepungen godt spækket for, at kunne leve hernede. Vi havde på forhånd læst, at især Australien er dyr, men blev stadigvæk overrasket over, hvor dyrt det er at leve hernede.

Det eneste der nok var billigere var øl, men hold da op der blev også indtaget nogle liter. Ikke udsædvanligt at folk ankom på en pub ude midt på landet og bedte om, ikke et glas øl, men en kande øl. Vi ville så ikke tænke på, hvem der kørte hjem den dag.

Refleksion Oceanien

Manglede omhu

Menneskerne vi mødte og talte med, var overordnet venlige, hjælpsomme, nysgerrige og imødekommende. På Cook Islands var de især venlige. Det eneste sted hvor vi oplevede, at befolkningen var reserveret og ikke særlig serviceminded har været i New Zealand.

Der har vi som gæst nogle gange følt os til besvær og dette var sågar i en lav sæson. I New Zealand fandt vi også et gammelt ord frem og som måske er meget dækkende over vores oplevelse af befolkningen “manglende omhu”. Dette både i forhold til små ting der blev lovet, men som alligevel ikke var der, til dårlig service.

Men desværre var det også manglende omhu til store ting, f.eks. grøn politik. Der bygges stadig med enkeltlags glasruder, varmekilden var el-radiator og en stor del af energien kommer fra kulfyr. Drikkevandet smagte dårligt og var tilsat klor. Med de naturforhold New Zealand har, er det næsten en synd.

Vores rejsetanker om Oceanien

I vores rejsetanker om Oceanien, er vi ikke i tvivl. Vi var rigtig glade for at have været gæst hernede (også i New Zealand) og det er bestemt sandsynligt, at det bliver tak for nu og på gensyn til Oceanien. Især Australien havde, som det kæmpe land det er, har så meget mere at byde på. Så vi håber på et gensyn, hvis vi altså får råd.

  • Rejsetidspunkt maj, juni og juli.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.