Rejsetanker om Oceanien

Rejsetanker om Oceanien, hvor vi opholdte os i over 6 uger. Vi besøgte de to store lande, Australien og New Zealand og en tropeø langt ude i Stillehavet, Cook Island. Under vores opholdt, var vi også gæster i fire storbyer, Melbourne, Sydney, Wellington og Auckland. Med skiftet fra Asien til Oceanien kom vi under Ækvator, så årstiderne blev til vinter.

Refleksion Oceanien

Naturen og dyrelivet overraskede os

Selvom vi med vores fornuft, var indstillet på det, var det meget underligt lige pludselig at komme fra sommer til vinter. At kigge på alle forretningerne som havde vintertøj og hvor det sidste sommertøj, var sat på udsalg.

Heldigvis var vejret med os, og det var kun været i New Zealand, vi for alvor mærkede vintervejrets kulde sideløbende med heldags regn. På vores vej igennem Oceanien, oplevede vi den vildeste og smukkeste natur. Dette sammen med et helt fantastisk og fascinerende dyreliv. Oplevelser der blev tilsat med smukke sandstrande og klart lyseblåt vand på en lille Bounty ø Cook Islands. Oceanien bød os på helt uforglemmelige oplevelser, under vores ophold hernede og herude.

Refleksion Oceanien

Refleksion Oceanien

Kontrasten mellem Asien og Oceanien

Kontrasterne er også store. Vi var kommet til en verdensdel, hvor der mange steder er rigtig storslået natur og kæmpe øde vidder. Vi oplevede mange gange at køre i flere timer, uden at møde særlig mange mennesker eller biler. Kontrasten var stor, efter at være komme fra Asien. I Asien hvor vi konstant og hele tiden, blev mødt af mennesker og mange steder, af rigtig mange mennesker.

Hernede i Oceanien, havde vi muligheden for at nyde stilheden og naturen helt uforstyrret. Det gav tid og ro til at reflektere, dels over livet, men også over alle de smukke ting, som vi konstant blev bombarderet med.

Som da en stor rovfugl med lynets hast, slog ned lige ved siden af vejen vi kørte på og derefter fløj afsted med en mus i kløerne. Eller når vi kørte ad små bjergveje, med sving der kun kunne passeres meget langsomt med 15 km/t.  Efterfølgende var vi nede i en dal eller oppe på et plateau, hvor vi pludselig blev mødt af store åbne vidder. Ret vildt!

Refleksion Oceanien

Meget papirarbejde

Overordnet var det nemt for os at være gæst i Oceanien. Dog var der ved skift mellem landene, en utrolig masse papirarbejde som vi skulle forholde os til, formular ved indrejse, formular ved udrejse osv.

Vi kan stadig undre os over, en udrejseformular (meget gammeldags) hvor vi skulle udfylde, hvilken adresse vi “havde” boet på og hvor vi skulle bo de næste 12 måneder! Hvad kan og skal det dog bruges til? Det skal bemærkes, at dette skulle udfyldes for at kunne rejse ud af landet. På dette område kunne et besværligt visum til Kina næsten føles nemmere.

Tingene fungerede og vi var trygge

I vores rejsetanker om Oceanien, er der en ting vi er meget glade for. Tingene fungerede nogenlunde for os. I New Zealand var vi dog  nødt til at ændre vores rejseplan, da vintervejret blokerede en af de sydlige veje. Kendetegnede ved Oceanien var også, at vi på intet tidspunkt følte os utrygge og ingen steder havde vi følelsen af, at her skulle vi være ekstra opmærksomme, heller ikke i storbyerne.

Et meget sigende billede på dette er, at der på rigtig mange hoteller ikke var en safety boks på værelset. I USA og stort set alle andre steder, er det fast inventar. Det var virkelig rart. Men vi oplevede da at blive stoppet af var politiet i New Zealand som lige syntes vi gjorde vejene lidt for farlige. Vi blev stoppet for at køre 15 km/t for stærkt.

Refleksion Oceanien

Gode biler og lækre road trips

Vi havde under vores ophold, rimelig gode biler (SUV standart) og det har været en fornøjelse at opholde sig i dem. Vejnettet har været godt, især i Australien og vores forskellige road trips har været en succes og er en fantastisk måde, at opleve landende på, for vi kom helt tæt på naturen.

Det var også været overraskede nemt (Tore var dygtig), at køre i venstre side af vejen. Det som vi så også skulle huske, var at holde til venstre på fortovet. En ting, der gjorde sig gældende ved store menneskemængder, på trapper og generelt når vi skulle passere folk. Det skulle der tænkes over.

Oceanien er meget britisk

En ting som overraskede os og som vi er nødt til at næve i vores rejsetanker om Oceanien er Storbritannien. Det er meget engelsk præget i Oceanien og det føltes næsten mere britisk end England selv. Blandt andet er der “fish and chips” overalt og vi var slet ikke i tvivl om, at den engelske dronning stadig var overhoved. Vi havde lidt svært ved at forstå dette. Det er lande som er moderne og udviklet, så hvorfor fastholde dette gamle mønster? Hvorfor er der slet ikke et behov for, at løsrive sig fra denne gamle kolonitid?

Refleksion Oceanien

Der er dyrt i Oceanien

I vores rejsetanker om Oceanien, er vi nødt til at nævne priser. Hernede er der dyrere end i Danmark, det lyder måske utroligt, men det er sandt. Vi skulle have pengepungen godt spækket for, at leve hernede. Vi havde på forhånd læst, at især Australien er dyr, men blev stadigvæk overrasket over, hvor dyrt det var at leve hernede.

Det eneste der var billigt var øl, men hold da op, der blev også indtaget nogle liter. Det var ikke ualmindeligt, at folk ankom på en pub, ude midt på landet og bedte om, ikke et glas øl, men en kande øl. Vi ville så ikke tænke på, hvem der kørte hjem den dag.

Refleksion Oceanien

Manglede omhu

Menneskerne vi mødte og talte med, var overordnet venlige, hjælpsomme, nysgerrige og imødekommende. På Cook Islands var de især meget venlige. Det eneste sted, hvor vi oplevede, at befolkningen var reserveret og ikke særlig serviceminded var i New Zealand.

Der at vi som gæster nogle gange følte os til besvær og det var sågar i lavsæsonen, var ikke særlig rart. I New Zealand fandt vi også et gammelt ord frem og som måske er meget dækkende, over vores oplevelse af befolkningen “manglende omhu”. Dette både i forhold til små ting, der blev lovet, men som alligevel ikke var der, til den dårlige service.

Men desværre var det også manglende omhu til store ting, f.eks. grøn politik. Der bygges stadig med enkeltlags glasruder, varmekilden er el-radiator og en stor del af energien kommer fra kulfyr. Drikkevandet smagte dårligt og var tilsat klor. Med de naturforhold New Zealand har, er det næsten en synd.

Vores rejsetanker om Oceanien

I vores rejsetanker om Oceanien, er vi ikke i tvivl. Vi var rigtig glade for at have været gæster hernede (også i New Zealand) og det er bestemt sandsynligt, at det bliver tak for nu og på gensyn til Oceanien. Især Australien havde, som det kæmpe land det er, så meget mere at byde på. Så vi håber på, et gensyn. Altså hvis vi altså får råd!

  • Rejsetidspunkt maj, juni og juli.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.