Rejsetanker om Puerto Rico

Vores rejsetanker om Puerto Rico hvor vi havde nogle dejlige dage. Et sted som vi besøgte ad to omgange på samme rejse. Den første gang var vi på afslapning ude ved havet i en forstad til San Juan og den anden gang havde vi fornøjelsen af, at bo midt inde i Old San Juan.

Rejsetanker om Puerto Rico

Rejsetanker om Puerto Rico

Spiritus

Puerto Rico var øen, hvor vi fik oplevet forskellige slags spiritus helt tæt på. Vores besøg på Bacardi fabrikken var en overraskende god og en anderledes oplevelse. Vi besøgte også restauranten Barrachina som er stedet, hvor den verdensberømte drink Pina Colada blev ”født”. En helt fantastik drink indeholdende rom, kokoscreme og ananasjuice. Et hyggeligt sted midt i gamle Old San Juan, hvor de desuden også serverede udmærket mad.

Rejsetanker om Puerto Rico

Rejsetanker om Puerto Rico

Rejsetanker om Puerto Rico

Rejsetanker om Puerto Rico

Spansk dominerer

Selvom øen Puerto Rico er et selvstændigt territorium med tilknytning til USA, er påvirkningen fra USA ikke særlig udpræget i hverdagslivet. Spansk er det dominerende på denne Caribiske ø, både i sprog og mentalitet. Underligt med tanken om hvor mange år siden det er, at øen egentlig har været under spansk indflydelse.

Landet kommer til byen

Puerto Rico er også øen, hvor vi oplevede at salget af varer stadig kan foregå direkte fra ladet af en bil. Biler som er kørt ind til byen udefra landet og herefter har de parkeret trucken midt inde i San Juan. Charmerende og med til at give stedet lidt kant. En uorganiseret charme, som vi holder meget af, når vi rejser rundt.

Rejsetanker om Puerto Rico

Krydstogtsskibene

Det som ”belastede” øen og kan gøre længere ophold trættende, er de store krydstogtskibe der anløber til San Juan. I løbet af ingen tid, er den lille by overstrømmet af tusinder af turister. En menneskestrøm der i løbet af få timer, nærmest invaderer øen og skal nå, at få taget deres billede som bevis på at de havde besøgt Puerto Rico. Så for at tilfredsstille disse strømme af turister, er der desværre masser af dårlige souvenirbutikker. De har en masser af skrammel og den lille by, kan slet ikke bære alle de gæster på engang.

Rejsetanker om Puerto Rico

Kædebutikkernes indtog

I vores rejsetanker om Puerto Rico, kan vi ikke lade være med at dele vores bekymring. Mange af de smukke huse er blevet skamferet. Dette er enten sket ved at der er indrettet en Burger King eller en f.eks. kæderestaurant Senior Frog, som har indtaget huset nede ved havnefronten. Synd og en skam for så smukke bygninger. Turisterne er selvfølgelig med til at skabe indtægt til øen og dermed sørge for livet opretholdelse hos de lokale. Men vi så nu gerne at bygningerne blev bevaret, uden at kædebutikkernes dominerende dem.

Rejsetanker om Puerto Rico

Rejsetanker om Puerto Rico

Rejsetanker om Puerto Rico 

I vores rejsetanker om Puerto Rico, bliver vi nød til at nævne at det at være gæst på Puerto Rico var overraskede nok, ikke så afslappende. Vi synes at tingene er lidt på ø tid og der virker ikke så varmt eller hjerteligt, som vi måske ville kunne forventet det på en ø i Caribien.

Vi synes at det spanske temperament er meget udpræget og ikke altid på den gode måde. Vi kunne godt have følelsen af at skulle være lidt på vagt, dog ikke så vi var utrygge, men bare på vagt. Vi vil dog gerne vende tilbage engang og få oplevet mere af den smukke natur, som Puerto Rico også byder på.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 63 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på kommende rejser:

Tøsetur til nyt land og nye oplevelser
– Skopje, Nordmakedonien –

Det store Kaukasus trip
– Aserbajdsjan, Georgien og Armenien –

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center