Rejsetanker om USA

Rejsetanker om USA, et land som vi har opholdt os 6 ½ uge og det har bestemt været en god oplevelse. Vi holder utrolig meget af dette enorme land, som vi ofte har besøgt. Overordnet er det nemt at være gæst i USA. Amerikanerne er venlige, nysgerrige, hjælpsomme og meget imødekommende.

USA som rejseland

Et eksempel en typisk amerikaner

Vi kom meget nemt i snak med amerikanerne, som da Tore sad i en park på en bænk i Chicago og ventede imens pigerne fik shoppet. Der gik ikke 5 min. før en amerikaner fik indledt en samtale og efter 10 min. var han i gang med hele sin livshistorie. Men det er ikke kun fordi de gerne vil tale om dem selv. De er meget spørgende og lytter interesseret, imens du selv fortæller din historie.

De har en evne til altid, at ville forstå dig, er meget nysgerrige på din accent og som sagt, fortæller de gerne hele deres livshistorie på et splitsekund. I vores rejsetanker om USA, kan vi kun sige at det er meget spændende og giver os et indblik i livet som der leves.

Hver stat har sin personlighed

I vores rejsetanker om USA må vi nævne at landet er enormt. Vi har kun kunne få enkelte smagsprøver. Havet, de enorme vidder, den golde ørken, de smukke nationalparker og de mange storbyerne bidrager til mange kontraster samt smukke oplevelser. Vi bliver konstant blive overrasket over, hvor mange smukke steder dette land indeholder.

Landet er jo på størrelse med Europa og hver stat har sin egen ”personlighed”. Der er også forskellige love, regler og skatter i de forskellige stater. Det er lidt ligesom, at rejse i Europa, hvor hvert land er forskelligt. Men i USA taler de bare samme sprog alle sammen, hvilket nedbryder barrierer.

Samtidig virkede det til, at amerikanerne ikke var bange for at flytte en del rundt. Tit når vi talte med folk, kom de fra andre delstater. På road trip var afstandene heller ikke, som i lille Danmark. Så vi har på den hårde måde lært, at afstande i USA var noget vi skulle være ydmyg overfor.

USA som rejseland

Prisniveauet i USA

Generelt er priserne i USA lavere end i Danmark, hvilket især kunne mærkes på benzin og fødevarer. Derudover findes også andre varer, der var væsentlig billigere end i Danmark og som gør USA til et dejligt land for shopping, f.eks. kosmetik, tøj og sko.

Bemærk dog at priserne på nogle vare i USA er oplyst uden skatter, så den samlede pris ved kassen kan være højere, men stadig er der mange penge at spare.

Du bliver nød til at leje en bil

Hvis du vil opleve ”det rigtige USA” er du nød til at leje en bil. Hele landet er skabt til at du har en bil. Udenfor storbyerne var det meget besværligt, hvis ikke helt umuligt med offentlig transport, som vi kender den herhjemme fra. I storbyerne, på nær Las Vegas fravalgte vi tit bil, også fordi parkeringen hurtigt løb op på DKK 300 pr. døgn.

Men USA er bygget til biler og mange steder kunne vi næsten undgå at stige ud. USA havde drive thru til alt, fra fastfood, Starbucks, banker med hæveautomater, til apotek og mere almindelige indkøb.

USA som rejseland

Internet og tryghed

Internettet fungerede rimelig godt de fleste steder vi har været, hvilket har været dejligt. Vi havde dog udfordringer på Hawaii og i nogle af nationalparkerne kunne vi slet ikke få mobildækning.

Vi har ikke under vores besøg i USA haft grund til, at føle os utrygge. Men i storbyerne tænkte vi os lidt mere om og der var områder, hvor vi helst ikke ville komme efter mørkets frembrud. Vi skulle generelt være mere på vagt i storbyerne og tænke over, hvilke kvarterer vi bevægede os rundt i. Som dansker skulle vi også lige vænne os til, at amerikaneren åbenlyst bærer våben, når de bevægede sig rundt.

Drikkepenge kulturen

Hele kulturen i USA er bygget op omkring drikkepenge. Dette er normalt ikke noget du som dansker bruger meget energi på, men i USA var det en nødvendighed. For os var det lidt irriterende hele tiden, at skulle forholde os til dette og at prisen på menukortet ikke var ”den rigtige” pris, da der skulle drikkepenge og skat oveni.

På en restaurations regning forventes det at du ligger omkring 20 pct. oveni. Men positivt medførte det, at vi som regel fik supergod service, da de enkelte tjenere håbede på mange drikkepenge. Efter sigende er tjenernes grundløn så lav, at drikkepengene udgør hovedparten af deres samlede løn.

Men det var ikke kun på restauranterne at der forventes drikkepenge, det var alle steder, på hotellet til dørmanden der hjalp med kufferten, rengøring der klarede dit værelse og taxaen. Alle steder, hvor der var én person der udførte service for dig,

USA som rejseland

Rejsetanker om USA

I vores rejsetanker om USA må vi samlet set fortælle at vi igen nydt et ophold i USA. Vi bliver altid bekræftet i, hvorfor dette land er vores mest besøgte rejsedestination. USA er bare utroligt nemt, imødekommende, usnobbet, kontrastfyldt og når alt kommer til alt, er USA et dejligt land at rejse i.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.