Road Trip – Dunedin til Christchurch, New Zealand

Road Trip – Dunedin til Christchurch, hvor vi havde en køretur med øsende regnvejr, desværre. Turen var dog smuk alligevel trods den megen regn, fordi vi valgte at tage en afstikker ind i landet og køre ad “Inland Scenic Route 72”. Denne vej, fulgte kanten af de store bjerge med masser af sne, samt en del steder hvor sneen også lå på vejen.

Road Trip - Dunedin til Christchurch, New Zealand

Road Trip - Dunedin til Christchurch, New Zealand

Inland Scenic Route 72

Vi blev stoppet af politiet

På vores road trip – Dunedin til Christchurch, skete en af de værste ting, ØV! Vi blev simpelthen stoppet af politiet, fordi vi kørte for stærkt. Han dukkede op, ud af ingenting som om han havde holdt sig skjult. Vi havde overhoved ikke set ham. Vi kørte 115 km/t, hvor du max måtte køre 100 km/t. Det er selvfølgelig heller ikke i orden.

Betjenten som stoppede os var MEGET sur.

Han sagde: Det jo var den engelske dronnings fødselsdag i dag, så derfor er politiet mere opmærksomme på fartsynderne.

Det forstod vi ikke helt logikken i. Vi fandt dog senere ud af, at i New Zealand sætter de ekstra politi ind i helligdagene for at bekæmpe fartsyndere. Grunden til det er, at der i helligdagene er flere bilister på vejene. Det var nu ikke lige noget vi havde set så meget til, for de strækninger som vi havde kørt, denne dag havde været rimelig øde. Der var simpelthen ikke andre bilister på vejen end os.

Vi spillede ydmyg-kortet og sagde undskyld et par gange. Det var jo dumt men vi havde egentlig ikke lyst til at betale en bøde, en lidt sur måde at bruge sine penge på. Betjenten var dog forsat sur, og lod sig umiddelbar ikke overtalte men så skete der noget sjovt. Vi skulle opgive vores adresse til ham.

Vi sagde Birkehusene. Han gentog vores adresse: Birkehusene.

Det prøvede han et par gange uden det store held. Han startede med at grine og det var befriende for os. For da han var startet med at grine, begyndte vi selvfølgelig også at grine. For hold da op, hvor lød det sjovt.

Vi slap med en advarsel og kørte meget langsomt videre.

Road Trip - Dunedin til Christchurch, New Zealand

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.