Sacramento – Californien, USA‏

Sacramento er hovedstaden i den amerikanske delstat Californien. En by, som vi mange gange har valgt bare at køre forbi men denne gang var tiden kommet til et besøg. Vi så frem til, hvad Californiens hovedstad ville tilbyde os af oplevelser og om den ville blive et spændende besøg.

Sacramento

Historien bag Sacramento

Under Californiens Gold Rush var byen et knudepunkt for handel og et forsyningscenter. Det var også i denne by at diligencer, flodbåde, Pony Expressen og First Transkontinentale jernbane havde endestation. En by med masser af historie som og hvor du i dag kan besøge den gamle bydel, som er det levende museum. Her får du et billede af, hvordan byen så ud dengang guldalderen var på dit højeste.

Vores umiddelbare indtryk af Sacramento

Det første som overraskede os ved ankomsten til Sacramento, var stilheden. Der var næsten igen mennesker eller trafik. En by hvor der virkede meget ordentligt og fredfyldt. Da vi gik rundt i byen, mødte vi heller ikke særlig mange mennesker, denne eftermiddag hvor solen skinnede. De offentlige transportmidler kørte med næste tomme vogne. Vi oplevede også rigtig mange restauranter, cafeer og butikker som havde sorte vinduer. Ejerne havde opgivet, gået konkurs og dermed var de lukket.

Det føltes som en by, hvor der engang havde været meget liv men nu var menneskerne flygtet. Det var dog rart at gå rundt i en storby med så lidt støj. Men få mennesker er jo ikke særlig sjovt, for det er jo menneskerne der skaber byen og dem som giver karakter og charme.

Sacramento

Sacramento

Downtown Plaza

I byens centrale del er Downtown Plaza placeret, som er byens førende shoppingområde. Der er en del butikker, restauranter og en stor Macy`s som er et stormagasin og vel USA´s svar på Magasin. Men der var ikke særlig mange butikker i området når man tænker på at det er en storby. Downtown Plaza er en gågade, så det var rimelig afslappet, bare at gå rundt og kigge. Men som vi tidligere skrev, virkede også dette område en anelse dødt. Der var masser af tomme butikker, cafeer og det der igen med de manglende mennesker.

Sacramento

Hvad vi mener om Sacramento

Vi mener at Sacramento er en kedelig by. Vores ene dag i byen var mere end rigeligt og vi fik set det vigtigste. Sidste gang vi havde samme følelse var efter, at vi havde besøgt en anden amerikansk storby Salt Lake City. Her var også mennesketomt og attraktionerne kunne vi overstå i løbet af ingen tid.

Måske kræver byen flere besøg for at vi ville kunne finde den interessant. Vores umiddelbare mening er, at hvis rejsetiden er knap, vil Sacramento godt kunne springes over. USA byder på så mange andre spændende og meget mere livlige storbyer.

Sacramento

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.