Seattle den smaragdgrønne by – Washington, USA

Seattle den smaragdgrønne by ligger i staten Washington. Det er en smuk by, som ligger i den nordvestlige del af USA, tæt på grænsen til Canada.  Byen er beliggende på en strimmel jord mellem søen Washington og Sundet Pugdet, der har givet base for en naturlig havn.

Seattle – Washington, USA

Seattle – Washington, USA

Seattle – Washington, USA

Seattle den smaragdgrønne by er smuk med god stemning

Når du opholder dig i byen, kan du i baggrunden se bjergene og den enorme vulkan Mount Rainer. Vulkanen troner med sine 4.392 meter og sine hvide top og kan ses overalt i byen. Seattle har desværre det lidt kedelige kendetegn, at der som regel enten er overskyet eller regn. Vi må have været utrolig heldige da vi besøgte Seattle. Det eneste vi oplevede, var klart vejr med masser af sol.

I Seattle er der en stemning af afslappethed, lidt hippie kultur påvirket af byens imponerende musikhistorie og dette, selvom byen er kendt for at være på forkant med udviklingen.

Seattle den smaragdgrønne by er meget kuperet. Det kuperet terræn bevirker samtidig at byen virker meget charmerende og hyggelig at gå rundt i og lige meget hvor du kigger fra, er udsigten til vandet storslående.

Seattle – Washington, USA

Seattle – Washington, USA

Fakta om Seattle

Seattle startede som en wild-west by, hvor guldgraveren tankede op inden de tog videre til Alaska. Men efter byen husede verdensudstillingen i 1962, har byen udviklet sig til en sofistikeret kulturby med ca. 630.000 indbyggere.

Byen er hjemsted for nogle af USA’s førende virksomheder som f.eks. Boeing og Microsoft. Det er også i denne by, at tre af verdens rigeste mænd bor og ja, den ene hedder Bill Gates, grundlægger af Microsoft.

Der ligger rigtig mange cafeer især espresso-cafeer i Seattle. Byen er kendt for sine mange kafferisterier, som alle konkurrer om at lave byens bedste kaffe. Det er også i denne by, at Starbucks åbnede deres første kaffebar i 1971 på Pike Place Market.

På mange af cafeerne er der også masser af muligheder for udmærket mad, som du kan nyde med den skønne og ofte meget velstilberedte kaffe.

Seattle – Washington, USA

Seattle – Washington, USA

Seattle – Washington, USA

Experience Music Project

Vi var i Seattle i juni 2009 og som kun var få dage efter Michael Jackson’s død. Inde og udenfor Experience Music Project, som er et stort imponerende musikmuseum bygget i modigt arkitektur, var der i anledningen sørgestemning.

Der var blomster, bamser og masser af håndskrevne beskeder til den afdøde. Stemningen var vemodig omkring området og bestemt også indenfor på museet, hvilket gav vores museumsbesøg en ekstra dimension. Derudover var selve museet en stor oplevelse.

Seattle – Washington, USA

Seattle – Washington, USA

Vi kommer tilbage til Seattle

Seattle er en overset storby, som helt klart har charme, skønhed og en hel utrolig dejlig stemning. Byen er omgivet med storslået natur, som ikke særlig mange andre byer kan måle sig med i USA. Så et besøg til Seattle, skal du bestemt ikke snyde dig selv for. Vi kommer helt sikkert tilbage.

Seattle – Washington, USA

Vi kommer helt sikkert tilbage til smukke Seattle en dag.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.