Shanghai en by fyldt med kontraster – Kina

Shanghai en by fyldt med kontraster og en af verdens smukkeste metropoler. En af verdens hurtigst voksende byer og som må betegnes som østens Duabi. En by med en imponerende, storslået arkitektur og selvfølgelig et TV-Tårn vi gerne ville besøge.

Shanghai, Kina

Fakta om Shanghai

Shanghai en by fyldt med kontraster og indbyggermæssigt den største kinesiske by. Der bor mere end 9,4 millioner mennesker indenfor bygrænsen. Shanghai er et global Finans center og et trafikknudepunkt med verdens travleste containerhavn. Shanghai ligger smukt i Yangtze River Delta i det østlige Kina ved mundingen af Yangtze floden og ud til det Østkinesiske hav.

Shanghai, Kina

Shanghai er international

Det første vi bemærkede var, at Shanghai var meget mere vestligt præget end vi havde oplevet i Hangzhou. Byen virkede umiddelbar mere international og dem vi mødte havde nu et bedre kendskab til engelsk. En ting som vi ellers havde synes var en mangelvare i Kina.

Vi begyndte nu også at støde på de internationale butikker og de store amerikanske kæder som f.eks. Starbucks og Mac Donalds. Der var også et kæmpe shoppingscenter i 13 etager Super Brand Mall, Pudong. Udvalget var som i ethvert shoppingscenter i en vestlig storby.

Tingene virkede umiddelbar mere velordnet og der fornemmes også mere rent. Mængden af mennesker var heller ikke så overvældende. Vi var ikke så meget en attraktion, som vi tidligere havde oplevet. Vi følte mere, at det var en storby end det var i Kina.

Shanghai, Kina

Shanghai, Kina

Shanghai er kontrasternes by

Shanghai en by fyldt med kontraster og meget charmerende. Vi gik imellem de høje moderne skyskrabere som f.eks. Tomorrow Square (robotarmen) og bygningen Shanghai Grand Theatre med det smukke hængende tag.  For derefter at gå rundt i det gamle Shanghais forskellige kvarterer.

Her de mange forskellige kvarter var der mange forskellige butikker, lugte og nysgerrige kinesere. Vi kiggede på deres forskellige varer, fik fisk i hoved der hang til tørre på gaden og undrede os over alle de mange mærkelige ting, der bliver spist i Kina.

Her oplevede vi de mange forskellige butikker, lugtende og de nysgerrige kinesere. Vi kiggede på deres forskellige varer, fik fisk i hoved der hang til tørre på gaden og undrede os over alle de mange mærkelige ting der bliver spist i Kina.

Renmin Square, Shanghai

Renmin Square, Shanghai

Shanghai, Kina

Shanghai, Kina

Shanghai, Kina

Shanghai, Kina

Shanghai en by fyldt med kontraster

At skulle opleve en så stor by som Shanghai, på kort tid er begrænsnings kunst. Vi fik dog snuset til mange ting og det er altid rart, at der er ting at komme tilbage til en anden gang. Byen overraskede positivt og vi vender helt klart tilbage en dag, for der er så mange muligheder for oplevelser i denne by.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.