Siracusa den gamle historiske by – Sicilien, Italien

Siracusa den gamle historiske by, ville vi gerne opleve. En by som havde sin storhedstid i oldtiden. Dengang var byen et af de mægtigste samfund, på højde med Athen og Sparta. Historien bliver bestemt også fortalt for dig, når du går rundt iblandt de smukke bygninger og du mærker historiens vingesus.

Siracusa – Sicilien, Italien

Domkirken

Domkirken er et imponerede bygningsværk og meget bemærkelsesværdig i Italien. Domkirken er bygget op omkring et gammelt tempel fra 5. årh. f. Kr. Romerne gjorde bygningen til et tempel for Minerva og endnu omkring år 700, var bygningen så velbevaret, at den kunne blive ombygget til kirke. Vi synes dog ikke at kirken var så storslået indvendig, som vi havde regnet med. Indenfor er kirken nærmest tangerende det lidt tarvelige. Vi nød dog de meget smukke glasmosaikker som pryder kirken. En kirke der helt klart er mest imponerede udefra, med alle sine mange smukke detaljer.

Siracusa – Sicilien, Italien

Siracusa – Sicilien, Italien

Siracusa – Sicilien, Italien

Arethusa kilden

Arethusa kilden betegnes som byens vugge. Ifølge sagnet er Arethusa identisk med en af gudinden Artemis nymfer, der i det græske moderland blev forfulgt af en væmmelig flodgud ved navn Alpheios. For at redde sin dyd styrtede Arethusa i vandet og dukkede op på Ortigia som et kildevæld. Kilden ligner i dag dog mest en stor dam, der er beskyttet med høje mure og beplantet med papyrus. Men i Siracusa er den et stor tilløbsstykke.

Siracusa – Sicilien, Italien

Siracusa – Sicilien, Italien

Siracusa den gamle historiske by

Siracusa den gamle historiske by, var en rigtig god oplevelse. En by som UNESCO forståeligt nok, har optaget på deres verdensarvsliste. Siracusa er en utrolig charmerende og meget smuk. Vi havde et par gode og spændende timer under vores besøge i Siracusa, hvor vi oplevede at få lidt af historiske vingesus.

Siracusa er en by med smukke bygninger og brosten på gaden. En by hvor der stadig er små snørklede hyggelige gader, med vasketøj hængende imellem bygningerne. En super charmerende by, hvor du sagtens kan bruge rigtig mange timer, hvis du vil fordybe dig i tingene.

Siracusa – Sicilien, Italien

Siracusa er en smuk oldtidsby, hvor du mærker historiens vingesus.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.