Sky Tower er et TV-Tårn – Auckland, New Zealand

Sky Tower er et TV-Tårn i Auckland. For os som elsker høje bygninger, skulle tårnet selvfølgelig aflægges et besøg. Sky Tower er den højeste fritliggende struktur, på den sydlige halvkugle og raver op midt i byen med sine 328 meter. I tårnet, er der en udsigtsplatform som vi selvfølgelig skulle op til.

Auckland

Fakta om Sky Tower

Sky Tower er et TV-tårn og den højeste menneskeskabte fritliggende struktur, på den sydlige halvkugle. Byggeriet af tårnet startede i 1994 og det stod færdig bygget i 1997. TV-Tårnet er i dag, ikonisk for Auckland skyline med sit smukke men også specielle design.

Tårnet bruges til spredning af radiosignaler og telekommunikation og er en af de 4 TV-senderne i Auckland. Der er et hoved observations dæk og et mindre dæk, lidt højere op. I Sky Tower, er der desuden en kaffebar og en roterende restaurant.

Vores oplevelse af Sky Tower

På vores hotel hvor vi boede Skycity hotel, gik vi igennem lobbyen. Hotellet er nemlig en del af byggeriet hvor TV-Tårnet er, så det var nemt for os. Vi købte vores billetter og herefter tog vi elevatoren med fuld fart op til observations-dækket.

 Observationsdækket

Observationsdækket ligger i en højde af 220 meter fra gadeplan. Vi kunne nyde den smukke udsigt fra de store vinduer som gav os 360 graders panoramavisning. Det siges, at du på en klar dag kan se helt op til 80 km. væk. Da vi var deroppe, var det overskyet men det gav os alligevel en god udsigt over byen, havet og den omkringliggende natur.

Der er også glasplader i gulvet som du kan – hvis du tør – stå på. Det giver et gys når du træder derud og kan herefter kigge ned i det som ser ud som intetheden.

Auckland

Auckland

Sky Tower - Auckland, New Zealand

Skyjump og Skywalk

Der er mulighed for både at prøve Skyjump og SkyWalk, i Sky Tower. I Skyjump kan du opleve et frit fald på 192 meter med over 80 km/t. Vi var heldige, lige at fange en der prøvede det med vores kamera. Han ser nu lidt skræmt ud! En anden mulighed er Skywalk, her går du rundt på en platform ude i det fri i 192 meter højde. Der er altså mange muligheder for at se Auckland fra oven.

Sky Tower er et TV-Tårn

Sky Tower er et TV-Tårn og giver dig en rigtig smuk udsigt over Auckland. Vi nød vores oplevelse, som vi altid gør når vi følger vores passion for TV- Tårne og høje bygninger. Vi var glade for, at besøge et tårn der ligger så langt væk fra Danmark.

Auckland

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.