Souq Waqif den livlige basar – Doha, Qatar

Souq Waqif den livlige basar, hvor du kan opleve en blanding af det traditionelle og moderne. I basaren er der puls, liv og lokal stemning. En basar som er sjoveste at besøge om aften, hvor du kan se de lokale handle og kigge på det store udvalg af vare. For her i barsen kan alt købes.

 

Souq Waqif den livlige basar

Basaren ligger ved havnen og tiltrækker besøgende fra hele verden. De kommer for at smage og kigge på de farverige souvenirbutikker. Her bliver du mødt, af duftene fra krydderierne og maden som blader sig med parfume. Du kan købe næsten alt i Souq Waqif basaren, om det er tørklæder, krydderier, sko eller tøj. Eller måske en gryde, suppleret med et par levende kyllinger.

Vi besøgte Souq Waqif både om dagen og om aftenen. Her i basaren, blev vi dejlig positiv overrasket for her var alle de mennesker, vi ellers ikke havde kunne finde de andre dage. En stor blanding af lokale og turister. Mennesker som gav masser af liv og hele basaren fik det brogede billede, som er så charmerede ved en basar i Mellemøsten.

 

 

 

Cafe besøg i Souq Waqif

Selvom de lokale har vænnet sig til turisterne, skal du stadig være meget respektfuld omkring deres tro. Som da vi ville have en forfriskning på en udendørs café.

Her sad kun en lokal mand udenfor på caféen og det med kvinder som sidder på en café er ikke ligefrem en hverdagsting i Qatar. Vi fik øjenkontakt med vedkommende, som herefter lavede elevatorblikket på Annette. Han skulle lige tjekke, om hun var passede påklædt.

Herefter smilede han, nikkede og vinkede os indenfor på cafeen.

Det var selvfølgelig grænseoverskridende for en europæer at skulle bede en vildfremmed lokal om lov til at sætte sig på en café og nyde en kop kaffe. Men sådan er kulturen, så det måtte vi jo respektere. Det er jo netop disse oplevelser som gør det sjovt at rejse.

Bærrene med trillebøre

I Souq Waqif den livlige basar, oplevede vi noget vi aldrig har oplevet før. De lokale køber ind og de køber rigtig meget. Nu er det jo ikke lige sådan, at man her kan bringe bilen lige til døren, så derfor bruger man en bærer.

Dvs. de lokale køber ind og bagved dem går en mand så med en trillebør, hvor alle indkøbene samles. Når alle indkøbene er overstået bliver varerne i trillebøren kørt ud til bilen, der holder parkeret udenfor basaren.

Anderledes og i den bagende hede, var der ingen tvivl om, at det var et hårdt arbejde og sikkert ikke til særlig mange penge.

 

Middag i basaren

I basaren findes der også mange restauranter og vi skulle selvfølgelig prøve at spise i Souq Waqif. Det blev til en marokkansk restaurant der hedder Tajine. En lækker kylling lavet i en tagine, med masser af dadler og en dejlig krydret sauce med tilbehørene brød. Rimelig enkelt og lækker ret der blev nydt udendørs i den meget autentiske stemning.

 

Altid en fornøjelse at besøge en basar 

At besøge en basar i Mellemøsten, er altid en fornøjelse. Her fornemmer du virkelig det liv som leves, kulturen og får pulsen på det land som du besøger. Du møder de lokale, se de lokale råvare, hvad de køber og kan ofte købe lokalt håndværk til rimelige priser.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.