St. Patrick’s Cathedral er en domkirke – Auckland, New Zealand

St. Patrick’s Cathedral er en domkirke i Auckland og den dragende os til et besøg, da vi gik forbi den. Den smukke imponerende arkitektur, nød vi først udvendig inden vi selvfølgelig skulle en tur indenfor. Vi besøger ofte kirker, templer, moskeer eller andre trosamfunds samlingssteder. Vi synes det fortæller meget om et lands kultur og befolkning.

St Patrick's Cathedral - Auckland, New Zealand

Auckland

Auckland

St. Patrick’s Cathedral er en domkirken

St. Patrick’s Cathedral er en domkirke i Auckland, som  først blev bygget i træ og er senere blevet opført i sten. Det er den katolske biskops katedral i Auckland. Det er et meget smukt bygningsværk i gotisk stil med en masse vinduer og meget smukke glasmosaikker.

Den 4. maj 1884 blev grundstenen til et nyt skib lagt ved den oprindelige kirke fra 1848. Det nye skib havde et tårn, og klokkerne til dette blev bragt fra Rom. Den nye tilføjelse blev åbnet den 15. marts 1885 af ærkebiskop Redwood.

I 1907 blev det sidste af den gamle kirke fra 1848 revet ned og yderligere forlængede man skibet, tilføjede en helligdom, opførte fire sacristies og to sidekapeller, og tilføjelsen af tre indgangspartier.

St. Patrick’s Cathedral er en domkirke og blev forvandlet fra en beskeden struktur til en stor og imponerende bygning. En bygning der sømmer sin status som den katolske katedral i Auckland. Den 23. februar 1908 blev den ny renoverede bygning – den nuværende domkirken St. Patrick – åbnet

Auckland

St Patrick's Cathedral - Auckland, New Zealand

St Patrick's Cathedral - Auckland, New Zealand

Bonus oplevelse i St. Patrick’s Cathedral

Vi var heldige da vi besøgte St. Patrick’s Cathedral for der var gudstjeneste. Det gav os en mulighed for at sidde ned, lytte med og kigge på de lokale. En god bonus oplevelser.

Under vores rejser rundt i verden besøger vi altid kirkerne, templerne osv. Det giver et godt indblik i det land vi besøger og den kultur der eksisterer. Dette besøg var bestemt også en god oplevelse, blandt andet fordi kirken var så velbesøgt.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.