Stranden, promenaden og vandet i Honolulu – Oahu, Hawaii

Stranden, promenaden og vandet i Honolulu, er virkelig smukt. Det er helt klart havet som er det vigtige herude og vi oplevede, at der altid er en bølge som der lige kan surfes på. Vejret indbyder året rundt til sol, sommer og badning, hvilket bliver fuldt udnyttet langt herude i ingenting på Hawaii.  

Honolulu

Stranden, promenaden og vandet i Honolulu

De tre ting stranden, promenaden og vandet i Honolulu er livsnerven i byen. Alt liv og aktivitet er koncentreret i dette område, med Stillehavet som omgiver det hele. Den verdensberømte Waikiki Beach som er samlingspunktet, strandpromenaden som flittigt bruges og havet som nydes af alle.

Waikiki Beach

Den verdensberømte strand Waikiki Beach, som strækker sig langs Stillehavet, bliver flittigt brugt af både turisterne. De nyder den hvide sandstrand, det klare vand, bølgerne og får solet sig. Det er det nu ikke kun turisterne som bruger stranden, de lokale bruger den også flittigt og stranden er samlingspunktet i Honolulu.

Havet er dog ikke ufarligt. Der kan både være farlige strømme, høje bølger og hajer. Det er dog på stranden afhjulpet noget med udsigtstårne og livreddere der er tilknyttet stranden, som kan komme de badene til hjælp.

Honolulu

Stranden, promenaden og vandet i Honolulu - Oahu, Hawaii

Stranden, promenaden og vandet i Honolulu - Oahu, Hawaii

Stranden, promenaden og vandet i Honolulu - Oahu, Hawaii

Honolulu

Strandpromenaden

Ud over selve stranden, er der flere steder med græs og en promenade, der ligger op til en smuk gåtur. En promenade som man har forsøgt at få til at virke indbydende. Der er masser af borde, bænke, planter og palmer. Nok det mest smukke og hyggeligste område i Honolulu, hvis du ellers kan abstrahere fra alle hotellerne.

På stranden og området i nærheden, er det meste af alle dagtimerne et stort fluepapir, hvor der skal kæmpes om pladserne. Samtidig er der utrolig mange hjemløse, som jo giver dig et andet billede af Paradis. Selvfølgelig også et behageligt klima, at være hjemløs i og der er jo altid masse af turister som der lige kan tigges lidt penge af.

Stranden, promenaden og vandet i Honolulu - Oahu, Hawaii

Stranden, promenaden og vandet i Honolulu - Oahu, Hawaii

Stranden, promenaden og vandet i Honolulu - Oahu, Hawaii

Skiftet mellem turisterne og de hjemløse

Der sker så et “sjovt” skift. Om dagen tilhører strandområdet turisterne og de lokale men om aften, når alle er taget hjem rykker de hjemløse ind. De sover om natten på bænkene, fortovene, strandpromenaden og i græsset. Så man kan da sige, at promenaden bliver udnyttet døgnets 24 timer.

Det er nu svært at være romantisk og sidde på en bænk og kigge ud over havet. Du ved, at imens venter de hjemløse kun på en ting – at du går. Lige så snart du er gået kan de få nattens “seng” dvs. bænken.

Honolulu er bestemt ikke kun et Paradis men en by med stor forskel på rig og fattig.

Honolulu

Stranden, promenaden og vandet i Honolulu - Oahu, Hawaii

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 63 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på kommende rejser:

Tøsetur til nyt land og nye oplevelser
– Skopje, Nordmakedonien –

Det store Kaukasus trip
– Aserbajdsjan, Georgien og Armenien –

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center