Strandene er en del af kulturen – Maui, Hawaii

Strandene er en del af kulturen på Maui og livet leves, virkelig på strandene. Et frirum for de lokale som bruger deres strandene meget. Hele kulturen på Maui, er bygget op omkring livet ved strandene og havet. Strandene bruges til at holde picnic, bade, slappe af eller få øje en lille bølge, så surfbrættet kan komme i brug. 

Maui

Strandene er en del af kulturen

Den forestilling vi europæere normalt har omkring badning, er at det primært kun kan lade sig gøre når solen skinner. Der er overhoved ikke tilfældet på Maui. Her er det vinden og ikke solen der bestemmer om det er godt strand vejr. Der skal helst være surf vejr, så derfor er strandene er en del af kulturen. Nu mere blæsende og vildt vejret er, des bedre er det for de lokale når de besøger strandene.

Her bliver surfbrættet hevet frem, placeret på bilen eller holdt i armen imens du i hastig fart, fræser ned til stranden for at surfe. Vi tror simpelthen, det er en del af opdragelsen at kunne – og skulle surfe hvis du bor på Hawaii.

Strandene - Maui, Hawaii

Strandene - Maui, Hawaii

Turisterne

Turisterne bruger til gengæld meget tid på strandene. Det er enten til at blive røde, når de solbader eller ligger de ude i havet og snorklede. Der er mange forskellige typer strande på Maui, så vi sprang ikke bare hovedkulds ud i havet. Der er flotte sandstrande, sorte strande med grovere sort lava og strande med klipper.

Der kan være steder hvor det hurtigt blev dybt, er understrøm eller med stor risiko for hajer. Så vi havde respekt for havet, selvom det som regel så meget indbydende ud.

Maui - Hawaii, USA

Havskildpadder og hajer

Der er mulighed for at se havskildpadder på Maui. De er rimelig tæt på kysten hvor deres føde er. Hajerne elsker skildpadderne og turisterne bader – og eller snorkler inde ved kysten, så derfor sker der en del haj angreb på Maui.

Ved Turtel Bay, hvor der er størst chance for at se skildpadder, er der omkring 40 hajangreb om året. Imens vi var på Maui blev en tysk kvinde angrebet af en haj, på en hel almindelig sandstrand, hvor der normalt ikke er hajangreb. Hun var heldigvis heldig og overlevede.

Men smukt er alle de strande som omgiver Maui. Et sted hvor hver strand har sin egen “personlighed” og gør lige præcis den strand til noget helt særligt.

Strandene på Maui er smukke, barske og hver strand er helt sin egen.

Strandene - Maui, Hawaii

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.